El director de l’IVAM rep el premi Llama Rotaria 2020 de les arts

El Rotary Club de València entrega aquest divendres 21 de febrer els Premis Llama Rotaria, creats fa 35 anys. Entre les 24 candidatures presentades en aquesta trenta-sisena edició, l’organització ha designat José Miguel G. Cortés, director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), com a guanyador en la categoria d’arts.

Cortés dirigeix el museu d’art modern des de l’any 2014, després d’haver sigut seleccionat a través d’un concurs internacional. És doctor en Filosofia per la Universitat de València i professor de Teoria de l’Art en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Des que està en el càrrec a l’IVAM, ha implementat nous criteris d’exhibició de la ‘Col·lecció de l’IVAM’ i noves línies estratègiques en la programació expositiva. Aquest premi referenda, doncs, la seua trajectòria i la seua aposta per la internacionalització del museu, la visibilització de dones artistes i el suport als creadors valencians, línies identitàries de l’IVAM.

Els altres dos guardonats han sigut Franc Corbí Ramón, director del Grup British School Alzira, Xàtiva i Gandia, en ciències i Enrique Silla Vidal, fundador de l’empresa Jeanología, en economia. El premi Llama Rotaria reconeix els homes i dones que contribueixen a fer un país més habitable, més pròsper i més culte.

El guardó s’ha concedit anualment des de 1984 a personalitats com ara Luis García Berlanga, en 1986, o Miquel Navarro en la categoria d’escultura en 2011, entre una llarga llista. El premi és una reproducció de l’escultura Llama Rotaria, creada per Vicente Ferrán Serra.

Comenta la notícia