El doctor Miguel Ángel Sanz Alonso de l’Hospital La Fe rep la distinció al mèrit científic del 9 d’Octubre de la Generalitat

Un reconeixement per la labor científica realitzada en la seua dilatada activitat professional i investigadora


Ha sigut autor de més de 600 articles, més de 150 capítols de llibres i més de 1.000 comunicacions sobre Hematologia i Oncologia

Toni Balanza

El doctor Miguel Ángel Sanz Alonso, antic cap de servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, catedràtic de Medicina de la Universitat de València i investigador emèrit de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, ha sigut reconegut amb la distinció al mèrit científic que entrega la Generalitat Valenciana amb motiu del 9 d’Octubre.

Durant la seua trajectòria professional, el professor Sanz Alonso ha format part de diversos projectes i institucions. En 1977 va ser nomenat cap de secció d’Hematologia Clínica de la Fe i en 2006 cap de Servei d’Hematologia. Fins a la seua jubilació, ha sigut director de l’Àrea Clínica de Oncohematología i cap del Servei d’Hematologia i Trasplantament de Medul·la Òssia de l’Hospital La Fe i del grup d’Investigació d’Hematologia del IIS La Fe.

Destaca la rellevància científica i el reconeixement internacional del doctor Sanz Alonso per les seues destacades contribucions en el camp de les leucenmias i del trasplantament de progenitors hematopoètics.

Clínic, docent i investigador

El doctor Miguel Ángel Sanz Alonso és llicenciat en Medicina per la Universitat de Salamanca en 1971 i va completar la seua formació amb el grau de doctor a la Universitat de València en 1977.

En 1972 va començar la seua vida professional com a metge intern i resident en el servei d’Hematologia de l’Hospital La Fe.

El professor Sanz ha sigut president del Grup Espanyol de Trasplantament Hematopoètic (GETH) i és president del Grup PETHEMA en el qual dirigeix els grups de treball de leucèmia mieloide aguda i d’Infeccions en pacients neutropénicos. A més, és acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

La seua principal activitat investigadora s’ha desenvolupat en els camps de l’Hematologia i és un dels pioners a definir amb la seua investigació clínica les noves estratègies en el tractament de la leucèmia. Cal destacar que el doctor Sanz és revisor de nombroses revistes mèdiques d’alt perfil, incloent totes les principals revistes d’Hematologia i Oncologia i ha sigut autor de més de 600 articles, més de 150 capítols de llibres i més de 1.000 comunicacions en reunions nacionals i internacionals.

També ha impartit nombroses conferències a Europa, Amèrica del Nord, Centreamèrica i Sud-amèrica, així com a Orient Mitjà i Àsia, i ha sigut professor convidat en diferents programes educacionals de la American Society of Hematology i la European Hematology Association, entre altres prestigioses societats mèdiques.

Distincions al mèrit científic. Premis 9 d’Octubre

La distinció al mèrit científic, Premis 9 d’Octubre és un reconeixement que concedeix la Generalitat Valenciana i que distingeix els mèrits d’aquelles persones o entitats que hagen destacat en l’àmbit de la investigació científica. S’atorga a persones que tinguen la condició de valencians o relació amb la Comunitat Valenciana o hagen desenvolupat ací part de la seua labor científica.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.