El Foto-club La Imatge d’Almussafes inaugura una mostra col·lectiva de retrats

L’exposició de tardor es podrà visitar fins al pròxim 12 de desembre en el Centre Cultural

L’associació ha celebrat més de tres dècades d’història dedicades a la promoció i l’impuls de l’art fotogràfic

Almussafes, a 1 de desembre del 2016. El Foto-club La Imatge d’Almussafes va inaugurar, divendres passat 25 de novembre, la seua exposició tardorenca davall el títol “Retrats”. La mostra col·lectiva està composta per un total de 35 obres, realitzades per 12 dels 42 integrants d’esta associació, i podrà visitar-se en la sala d’exposicions del Centre Cultural fins al 12 de desembre. L’entitat s’ha convertit en tot un referent en el municipi donada la seua extensa trajectòria, ja que es va constituir a mitjans dels anys 80.

expo-fotoclub2-1La fotografia s’ha consolidat a Almussafes de la mà del Foto-club La Imatge. Divendres passat, l’edil de Cultura, Teresa Iborra, junt amb el president de l’agrupació, Vicente Ludeña, van inaugurar l’exposició col·lectiva de tardor, en la que es reflectixen rostres de persones anònimes de distintes edats, moltes d’elles familiars, coneguts i amics dels autors, a més de models triades per a l’ocasió. A través de les imatges, preses per 12 integrants del club, l’espectador s’endinsa en un recorregut per les diferents etapes de la vida, des de la infància fins a la vellesa, representades per mitjà de tècniques molt diverses.

Durant l’acte, que també va presidir el membre de la Junta Directiva, Joan Rovira, la regidora va felicitar a l’entitat cultural per la seua fructífera activitat i va animar als seus integrants a continuar transmetent la seua passió per l’art fotogràfic.

El Foto-club La Imatge realitza dos mostres col·lectives anuals, emmarcades en l’arribada de la primavera i la tardor. En elles, es trien de forma conjunta temàtiques representatives distintes. A més, esta associació cultural d’Almussafes celebra trobades mensuals, anomenades “expodebats”. Es tracta de punts de trobada amb fotògrafs convidats i membres del club en què s’exposen distints treballs i es comenten públicament. Estes reunions estan centrades en una temàtica anual i es duen a terme en la sala de conferències del Centre Cultural.

El pròxim col·loqui tindrà lloc el dimarts 13 de desembre a les 20 hores i clausurarà la temporada de reunions de l’any 2016, enfocades totes elles en la fotografia nocturna. En 2017 el club estrenarà una temàtica nova, la fotografia esportiva, i plasmarà, a principis d’any, els seus treballs anuals en un llibre recopilatori.

Per a fomentar, encara més, el gust per la fotografia i millorar la tècnica dels socis, l’entitat ha llançat una nova activitat en 2016: “La foto setmanal”. Es tracta d’una iniciativa que anima als integrants del club a prendre fotografies diàriament. Cada setmana, els fotògrafs seleccionen, per mitjà de votació popular, la imatge guanyadora que encapçalarà el perfil de Facebook per uns dies.

L’associació cultural, que ja ha superat els seus més de 30 anys d’història, agrupa en l’actualitat a un total de 42 amants ‘amateur’ de la fotografia. A més de comptar amb fotògrafs locals, La Imatge està integrada per membres d’altres localitats, com Benifaió, Alginet, Picassent, Catarroja, Corbera i Sollana.

El Foto-club La Imatge es reunix tots els dimars a partir de les 21 hores de la nit en la seu del carrer Mestre Cardona d’Almussafes. Les persones interessades a associar-se poden inscriure’s en el Centre Cultural o comunicar-ho a algun dels propis membres.

 

Deixa el teu comentari