El Govern permet prorrogar els contractes predoctorals a les entitats del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Investigació

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un Reial decret llei pel qual permet a les entitats que formen part del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Investigació prorrogar la vigència dels contractes predoctorals que hagueren subscrit quan es troben dins dels últims dotze mesos del contracte.

La pròrroga dels contractes podrà ser acordada pel temps de duració de l’estat d’alarma i les seues pròrrogues derivades de l’emergència sanitària causada pel COVID-19. A més, per motius justificats, es podran prolongar els contractes fins a altres tres mesos addicionals al mateix temps que dure la declaració d’estat d’alarma íntegrament.

Aquesta mesura s’afig a la ja aprovada en el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual es va autoritzar la pròrroga dels contractes temporals del personal investigador derivats de convocatòries realitzades per l’Agència Estatal d’Investigació i l’Institut de Salut Carles III, per un temps equivalent a la duració de l’estat d’alarma.

Comenta la notícia