El GPP demana la compareixença de Llinares i qüestiona que Antifrau compartisca informació amb la Conselleria de Justícia

No s’entén que l’Agència Antifrau, que ha d’investigar denúncies contra l’administració, compartisca informació amb ella sobre casos que el puguen afectar”, afirma José Císcar

Solicita que el director de l’Agència Antifrau explique en seu parlamentària el protocol de col·laboració amb la Conselleria de Bravo

“Dir que busquen eliminar duplicitats és una excusa i si n’hi ha és que o ben Antifrau o bé la Inspecció General de Serveis no serveixen”

El Grup Popular en Les Corts sol·licitarà la compareixença en seu parlamentària del director de l’Agència Antifrau, Joan Antoni Llinares, perquè explique l’acord aconseguit amb la Conselleria de Justícia per a investigar denúncies sobre frau i corrupció que podrien afectar directament l’administració.

El portaveu de Justícia del GPP, José Císcar, ha mostrat els seus dubtes respecte a aquest acord. “La Llei de creació de l’Agència estableix que es crea per a previndre i eradicar el frau i la corrupció de les institucions públiques valencianes. Així doncs, i davant la presentació de denúncies que pogueren afectar directament l’administració, estaríem davant una situació com menys cridanera, en la qual Antifrau donaria comptes al propi investigat de les accions que es realitza”. Al seu judici, “aquest acord és una demostració que l’Agència Antifrau no és l’organisme independent que ens volen vendre”.

Císcar ha qüestionat que l’explicació d’Antifrau i Justícia “siga que es busca eliminar duplicitats, perquè això evidència que hi ha un problema de fons”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que les competències de l’Agència Antifrau i de la Inspecció General de Serveis –màxim òrgan de control intern en la Generalitat- “estan recollides en les seues respectives lleis, i si es creu que hi ha una duplicitat és que un dels dos organismes sobra”, ha afegit.

El diputat popular ha assenyalat que el Consell, “a través de la consellera Bravo, vol marcar de prop el treball d’Antifrau i disfressa d’acord el que en realitat és l’abraçada de l’ós per a eliminar les seues comesa”. “A ningú li cabria al cap que la policia compartira informació sobre una investigació amb la persona a la qual investiga, i de la mateixa manera Antifrau no pot compartir informació amb l’Administració valenciana quan les denúncies li concerneixen directament. Per aquest motiu volem que Llinares explique en Les Corts el contingut del protocol de col·laboració amb la Conselleria”, ha conclòs.

Deixa el teu comentari