El GPP denúncia que Morera es nega al fet que els serveis jurídics de les Corts informen sobre la legalitat dels PGV d’Oltra

Bastidas recorda que la vicepresidenta del Consell va arribar a acusar el conseller Soler de falsejar els comptes. “És una xafogor del qual no hi ha precedents en Les Corts”

· “El que es va presentar en Les Corts no va ser una correcció d’errors, s’ha canviat tota la secció i no correspon al que va aprovar el ple del Consell”, assenyala

· Critica que el PSPV s’òbriga a una negociació amb els seus socis per a pujar els impostos. “Puig ha enganyat als valencians, va dir que no s’anaven a pujar”

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha denunciat hui que el President de les Corts, Enric Morera, s’ha negat al fet que els serveis jurídics de la Cambra informen sobre la legalitat o no dels pressupostos de la Generalitat de 2021 que afecten el departament de la vicepresidenta Mónica Oltra.

Bastidas ha qualificat de “xafogor” l’actuació la setmana passada d’Oltra i Soler pel canvi dels comptes que afecten la secció d’Oltra. “Es va presentar en Les Corts un document que no era una simple correcció d’errors, com es va dir, ja que es van canviar absolutament totes les partides de la secció i fins i tot Oltra va acusar a Soler de falsejar els comptes i va dir que no es corresponien amb l’aprovat en el ple del Consell”.

La portaveu adjunta ha manifestat que aquesta acusació és “gravíssima” i davant la incertesa generada la Síndica del GPP, Isabel Bonig, va presentar un escrit d’empara perquè els serveis jurídics de la Cambra feren un escrit sobre la legalitat o no dels comptes presentats. “Hem tornat a mostrar a Morera la nostra inquietud, però el President de les Corts s’ha negat al fet que es faça aqueix informe”. Així, ha assenyalat que Morera “l’única cosa que ha dit és que manarà un escrit al GPP dient per què no demana als serveis jurídics que facen aqueix informe”.

“Volem que conste en acta per a estudiar si hi ha accions que prendre. Aquest episodi no té precedents en Les Corts, és la primera vegada que ocorre una cosa similar”, ha insistit Bastidas.

Pujada d’impostos

D’altra banda, Bastidas s’ha referit a la negociació del PSPV amb els seus socis del Botànic per a una pujada d’impostos. “Veiem com Puig esmente als valencians, fa poc deia que no s’anaven a pujar els impostos però hem conegut amb perplexitat que ens ha enganyat, i ho sabem en un moment és que els valencians no cobren els ERTE, quan no cobren la dependència o l’Ingrés Mínim Vital. I ho veiem amb preocupació quan Puig i els seus consellers s’han pujat el sou, que és una indecència en aquest moment”, ha assenyalat.

Deixa el teu comentari