El jutjat rebutja la denúncia de Pau Alabajos i Compromís contra l’Alcalde de Torrent Jesús Ros

El jutjat d’instrucció ha arxivat les acusacions del portaveu de Compromís contra l’edil socialista amb dures afirmacions contra l’ús partidista de la via penal

Fracàs estrepitós de la persecució judicial que Pau Alabajos havia iniciat contra l’Alcalde Jesús Ros. El portaveu de Compromís torna a rebre una garrotada judicial que se suma al seu anterior fracàs en 2015, quan els seus atacs es dirigien contra el seu antic mentor i portaveu municipal de la formació en el moment.

L’Alcalde de Torrent, Jesús Ros, en roda de premsa ha donat a conéixer la resolució favorable del procés judicial que Compromís va iniciar contra ell el març passat.


L’arxiu lliure de les actuacions, una “sentència absolutòria anticipada” segons la doctrina del Tribunal Suprem, suposa una important derrota per a l’estratègia de Pau Alabajos de persecució personal a l’Alcalde i judicialización de la política a Torrent.

“Estàvem tranquils respecte al resultat, però és una bona notícia que haja sigut tan ràpid, aquesta no és manera de fer política i el jutge li ho ha explicat de manera molt clara”, ha afirmat l’alcalde socialista en la roda de premsa extraordinària celebrada a aquest efecte.

La denúncia de Compromís, que va acusar l’alcalde Jesús Ros i als seus equips de govern des del 2015 fins a l’actualitat, afirmava que no s’havien creat els Òrgans de Gran Ciutat. Enfront d’aquestes afirmacions el magistrat, assumint les tesis exposades, explica en l’acte que les impossibilitats pressupostàries i les actuals circumstàncies derivades de la pandèmia fan inexplicable que es pretenga forçar aquesta intervenció per part de la formació taronja a través de la jurisdicció penal.

El portaveu socialista, Andrés Campos, s’ha dirigit amb duresa al portaveu de Compromís: “No es cansa de la mala política, està molt lluny de la realitat de la ciutat i demostra un profund desconeixement de com funciona l’administració. Li exigim que demane disculpes a l’Alcalde i als torrentinos i les torrentinas, que acabe ja aquest atac personal perquè no perdrem ni un minut més amb ell”.

Garrotada a la exalcaldesa Amparo Folgado

L’acte d’arxiu posa també en evidència a la exalcaldesa i successora de Maria José Catalá, fonamentant-se en la inactivitat dels equips de govern del Partit Popular, quan van ser ells mateixos els que van promoure la declaració de Gran Ciutat l’any 2010 i els que van tindre l’obligació legal d’haver-lo posat en marxa, contra els quals Pau Alabajos no va voler enfrontar-se i curiosament va oblidar nomenar en la seua denúncia fracassada

Deixa el teu comentari