El milicià i brigadista Josep Almudéver impartirà el dimecres dues xerrades a Sueca

Intervindrà en l’institut Joan Fuster i a la Casa de la Cultura

josep-almudeverJosep Almudéver Mateu, de 97 anys, milicià i integrant de les Brigades Internacionals, impartirà dues xerrades el pròxim dimecres, dia 20, a Sueca. Els primers en escoltar la seua experiència seran els alumnes de batxillerat de l’IES Joan Fuster que ja estudien la història de la primera meitat del segle XX. L’acte està previst per a les 10:45 al mateix centre docent. A la vesprada intervindrà a la Casa de la Cultura a partir de les 19.30 hores.

Almudéver, de pares valencians, va néixer a Marsella (França) l’any 1919. Ara ha tornat a terres valencianes per compartir en diversos pobles de la Ribera, la Costera, la Vall d’Albaida i l’Horta la seua vivència durant la Segona República Espanyola i la Guerra Civil. Manté una lucidesa envejable.

Tots els actes en els quals està intervenint han sigut organitzats per familiars, els mateixos centres docents, associacions i forces polítiques progressistes. L’acte de la vesprada a Sueca està promocionat per PSPV-PSOE, Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana del País valencià (ERPV).

“Té una memòria i un estat de salut molt per damunt de la mitjana de la seua edat”, explica Toni Simó, historiador i membre de l’associació El Castell, d’Alcàsser.  Domina de manera fluida el valencià, castellà i francés.

 

 

 

Deixa el teu comentari