El Museu de Belles Arts inicia el cicle de visites temàtiques a la col·lecció permanent

El Museu de Belles Arts de València ha dissenyat un programa de visites temàtiques a la col·lecció permanent que oferirà l’oportunitat de conéixer d’una manera diferent el museu i les seues col·leccions.

És la primera vegada que el museu posa en pràctica aquest tipus de recorreguts monogràfics exclusivament en valencià, diferents del format de visita general a la col·lecció, ja que se centren en un tema, un autor, un personatge, etc.

Aquestes visites estan dirigides al públic adult i requereixen una reserva prèvia en el telèfon 96 387 03 00.

L’activitat comença el 4 de desembre a les 11.30 hores i, sota el títol ‘El Pesador d’Ànimes i els Juís Finals: una visió del més enllà’, realitzarà un recorregut per les representacions de Sant Miquel, el pesador d’ànimes, que adquireix la categoria d’obra d’art quan el cristianisme adopta de la cultura egípcia els juís d’Osiris.

El 15 de gener, el protagonista serà ‘El Sant Grial i la mística de Joan de Joanes: una història fascinant’, en què s’explicarà que el misteri del Sant Grial i la seua recerca ha sigut motiu de qualsevol tipus de creacions: musicals, literàries, fílmiques i, per descomptat, pictòriques i iconogràfiques, plasmades en les obres d’un dels principals cultivadors del tema, Joan de Joanes.

El 19 de febrer, el recorregut s’ha titulat ‘Un camí per la pintura del Renaixement valencià’, en què no faltarà l’anàlisi minuciosa dels grans pintors valencians i forans d’aquesta fascinant època representats al nostre museu.

El programa es tancarà el 9 d’abril amb la visita de ‘Sant Vicent Ferrer: predicador d’hàbit i d’ofici al Museu de Belles Arts’, en la qual s’aprofundirà sobre la figura del sant valencià, un sant carregat de miracles excessius, llegendes impossibles i una imatge tan fascinant com sovint deformada.

Deixa el teu comentari