El Nadal invadix Torrent

La programació nadalenca plena a la capital de l’Horta Sud amb protagonisme de la ciutadania local

La música, el cinema i les activitats solidàries van omplir Torrent en el cap de setmana previ a les festes nadalenques. Majors i xicotets han gaudit d’una gran varietat d’activitats amb les veïnes i veïns de Torrent sempre com a protagonistes.

Recepció societat civil
La Carpa de Nadal, instal·lada als peus de la Torre com a epicentre de les activitats nadalenques programades a la ciutat, va viure la seua primera activitat amb la recepció de la societat civil. Desenes de persones i representants de tots els sectors associatius, festius, esportius, polítics i culturals de Torrent es van donar cita en aquesta celebració d’inici del Nadal.

L’alcalde Jesús Ros va destacar que “l’existència d’al voltant de 200 associacions de tota mena a Torrent” i la seua presència en aquest acte en la Carpa de Nadal “són la millor prova que Torrent és una ciutat viva i plena de participació ciutadana”. A tots ells, l’alcalde va desitjar un bon Nadal i un 2019 “ple de pau i solidaritat”.

La regidora de Participació Ciutadana, Susi Ferrer, va subratllar el simbolisme d’un acte d’aquest tipus, de trobada entre ciutadans i associacions, com a “punt de partida a unes festes que són sempre sinònim de bons desitjos i sentiments”. El cor d’iniciació del Cercle Catòlic va posar la nota musical amb la interpretació d’algunes nadales.

Recollida de joguets
Amb la Carpa de Nadal com a punt de trobada als peus de la Torre, la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC) va tornar a recollir joguets. Al llarg del dissabte van ser molts els veïns i veïnes els que es van acostar a les taules de recollida per a donar els seus joguets i participar, un any, més en aquesta campanya solidària.

Empaquetat gratuït
L’Ajuntament de Torrent aposta pel foment de la compra en els mercats ambulants de la ciutat i, per aquest motiu, al llarg del divendres i el dissabte va tindre lloc una jornada d’empaquetat gratuït de regals. De manera gratuïta, veïnes i veïns es van acostar a embolicar les seues compres, gràcies a la col·laboració de voluntàries i voluntaris de col·lectius i associacions locals, a més del regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, que va participar en l’acció tant en el mercat ambulant del divendres com en el del dissabte.

Cinema de Nadal
Majors i xicotets han gaudit al llarg del cap de setmana de la programació de cinema d’aquest Nadal. L’aula CAM va acollir el dissabte al matí la projecció en valencià de Gru 3. El meu dolent preferit. El diumenge a la vesprada, la Carpa de Nadal es va omplir d’emoció amb Coco i el somni del xicotet Miguel d’arribar a ser músic.

Música per Nadal
La música, del tipus que siga, és un element inseparable de les celebracions nadalenques i per això no ha faltat en un cap de setmana carregat d’activitats a la ciutat de Torrent. El dissabte al matí, la parròquia de San José va acollir la celebració d’un concert de l’orquestra d’iniciació de la Unió Musical de Torrent a benefici de l’economat Mare de Déu del Popul. Es tracta de la tercera edició d’aquest concert per a col·laborar amb l’economat de Caritas interparroquial de Torrent, que presta servei a al voltant de 260 famílies, la qual cosa es tradueix en més de 1.200 persones. L’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i la musa de la música, Ana Castro, van participar i van col·laborar amb la iniciativa. A la vesprada, també en la mateixa parròquia, la banda de cornetes i tambors de la germanor del Sant Sopar , va celebrar la novena edició del seu concert a benefici de Caritas, al qual va assistir el president de la Junta Central de Germanors, José Vicente Yago, al costat dels representants de la germanor i la Reina de la Trobada, Cristina Peris.

La màgia de la música per Nadal va continuar al llarg de tot el diumenge en diferents punts de la ciutat. Al matí, la Casa de la Cultura va acollir el concert de la família Baviera Fusté. Les interpretacions dels membres d’aquesta família de músics de Torrent, des dels joves aprenents, fins als majors ja consolidats, són ja una cita tradicional en el calendari musical nadalenc de Torrent. L’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, van gaudir de la cita musical.

La música va eixir també al carrer de la mà dels alumnes de la Escola Corda i Arc, al costat de l’escola infantil Veig Veig. Els músics, alguns de sol 3 anys, van realitzar dues sessions, en la plaça de l’Església i en la Carpa de Nadal. En tots dos casos, van congregar al seu voltant a un gran nombre de persones i afeccionats, entre els quals van estar, les regidores d’Educació i Medi Ambient, Patricia Sáez i Inma Amat, respectivament.

La Escola Coral de Torrent va presentar en el Auditori el seu espectacle “Ha arribat el Nadal”, amb la col·laboració del cor del CEIP Mestalla i del cor d’adults de música negra de Black Bottom. Els intèrprets, dels més xicotets als més majors, van posar veu a un ampli repertori, que va ser des de les nadales tradicionals valencians fins a cançons tradicionals africanes carregades de ritme.

El diumenge a la vesprada, també en el Auditori, va tindre lloc el XXI Concert de Nadal a benefici de Càritas interparroquial de Torrent de la banda simfónica de la Unió Musical de Torrent. Com a novetat, en la primera part van participar també els alumnes del Conjunt Coral de l’escola de música, per a acompanyar la fantasia sinfómica Els tres reis mags, d’Hugo Chinesta. Es tracta d’un conte de Nadal que combina la música amb una narració. L’alcalde Jesús Ros, així com els regidors d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell; i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, es van sumar a aquesta cita musical i benèfica que supera les dues dècades d’existència.

Trenet de Nadal
El Trenet de Nadal ja es va deixar veure pels carrers de Torrent aquest cap de setmana i es podrà continuar gaudint en els pròxims dies. D’una banda, una eixida es realitzarà des de la Font de les Granotes: divendres 28 (11 a 13.30 h), i dissabte 29 (17.30 a 20 h). L’altra eixida serà des de la Torre en el següent horari: dissabte 29 (11 a 13.30 h) i diumenge 30 (11 a 13.30 h)

Deixa el teu comentari