El nou web de l’Ajuntament de Sueca es transforma en portal accessible

En les darreres setmanes, el recent estrenat nou web municipal www.sueca.es s’ha transformat en un portal plenament accessible per a les persones que pateixen afeccions visuals o psicomotrius. El desenvolupament i adaptació del nou servei ha estat possible gràcies al conveni que l’Ajuntament de Sueca va formalitzar amb la Diputació de València per a la seua adhesió al programa Inclusite, una eina d’accessibilitat web, que gràcies a les seves modalitats d’interfície intel·ligent que també parla i escolta, és capaç d’adaptar-se a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari, permetent diferents modalitats de navegació.

Inclusite és una eina que facilita l’accés a continguts i serveis web, una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats. No té cost per a l’usuari, no necessita de programari addicional i ofereix quatre formes diferents de navegació totalment autònomes, que milloren l’accessibilitat i usabilitat d’una pàgina web.

Al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat per a persones amb discapacitat visual; usant l’opció ‘Dialogant’ per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors; amb modulació de so per a persones amb problemes de vocalització o paràlisis severes; i amb lectors de pantalla per a tots aquells que naveguen per Internet amb el suport d’un lector de pantalla.

Xavier Masó, regidor d’Informàtica i Noves Tecnologies, ha explicat que la pròxima meta que s’ha proposat el consistori és implantar l’administració electrònica, el pas definitiu per facilitar i agilitzar els tràmits als ciutadans i estalviar-los desplaçaments i cues. «En este sentit, volem que totes i tots puguen tenir accés al nostre web, que tots puguen tenir accés als avantatges que suposarà este nou model d’administració. Volem eliminar barreres, per això ens adherim a este programa, amb l’objectiu de facilitar i garantir a totes les persones l’accés a la informació pública i d’interés per al ciutadà i, molt prompte també, facilitar-los els tràmits» ha afegit Masó.

Al web www.sueca.es es disposarà d’un breu manual d’ús, no obstant els impulsors del servei apunten a la senzillesa de la navegació i l’ús intuïtiu de la ferramenta.

Deixa el teu comentari