El Palau de la Generalitat obri les seues portes per a oferir una exposició amb obres de Joaquín Sorolla i Manuel Baeza

La mostra estarà oberta al públic durant els caps de setmana d’aquest mes d’octubre en el Va salar Daurat

Estarà exposat el retrat de Joaquín Sorolla a la cantant Isabel Bru, de recent adquisició, així com les seues obres ‘El crit del Palleter’, ‘El Pare Jofré defensant a un boig’ i ‘Les pescadores’

El Palau de la Generalitat romandrà obert durant els caps de setmana d’aquest mes d’octubre per a oferir a la ciutadania una exposició amb quatre obres de Joaquín Sorolla i tres panells decoratius de l’artista alacantí Manuel Baeza, tal com han explicat la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

El retrat de Joaquín Sorolla a la cantant de sarsuela valenciana Isabel Bru, de recent adquisició per part de la Generalitat, estarà exposat en el Va salar Daurat. El llenç compartirà així espai amb altres tres obres de Joaquín Sorolla que integren de manera permanent aquesta estada del Palau: ‘El crit del Palleter’, ‘El Pare Jofré defensant a un boig’ i ‘Les pescadores’, segons ha detallat Escribano.

A més, en el Va salar Daurat Xicotet s’ha instal·lat l’exposició de Manuel Baeza, pintor nascut a Alacant en 1911. Es tracta de tres panells de grans dimensions que el pintor alacantí va realitzar en 1954: ‘Pescadors’, ‘Dones amb cistelles de peix’ i ‘Dones cosint xarxes’.

El Institut Valencià de Conservació i Restauració ha restaurat els tres panells decoratius de grans dimensions que l’artista alacantí va pintar per a adornar els pavellons de bany a la platja del Postiguet d’Alacant i que ara poden visitar-se al Palau de la Generalitat

Aquesta doble exposició de Sorolla i Baeza estarà oberta al públic durant els caps de setmana del mes d’octubre i cerca acostar als ciutadans i les ciutadanes el Palau de la Generalitat com a seu de l’autogovern.

En aquest sentit, la directora general de Cultura i Patrimoni ha destacat l'”aposta decidida” de la Generalitat per recuperar el patrimoni i la història i, sobretot, de posar-lo a la disposició de la ciutadania.


Deixa el teu comentari