El parc mòbil municipal de València es renova amb vehicles elèctrics per reduir les emissions d’efecte hivernacle

L’Ajuntament adquirix tres cotxes amb etiqueta ‘emissions zero’ que substituïxen altres de combustible dièsel i gasolina d’entre deu i 17 anys d’antiguitat 

L’Ajuntament està renovant el parc mòbil que depén de l’Àrea de Gestió de Recursos amb la compra de tres vehicles elèctrics amb etiqueta ‘emissions zero’ que substituïxen altres de dièsel i gasolina d’entre deu i 17 anys d’antiguitat. L’objectiu és disminuir les emissions d’efecte hivernacle en els desplaçaments que es realitzen amb els vehicles que componen la flota municipal. 

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que “creiem fermament en els valors de la sostenibilitat i ho apliquem al dia a dia de l’Ajuntament”. “Renovem a poc a poc la flota de vehicles de l’Ajuntament, substituint els més envellits –alguns amb vora 20 anys d’existència- per models elèctrics”, ha indicat Ribó, per a qui “són les grans polítiques públiques, però també els gestos quotidians de la ciutadania els que fan possible la lluita contra el canvi climàtic”. Els tres nous cotxes elèctrics que han entrat a formar part del parc mòbil municipal disposen, a més, d’un sistema d’informació que indica, tant en temps real com una volta finalitzat el trajecte, el grau d’eficiència aconseguit en la conducció. Així mateix, els pals de recàrrega instal·lats permeten regular la potència, de manera que es pot configurar per tal de no superar un determinat nivell o en funció del temps. 

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha afirmat que “l’Ajuntament de València té entre els seus pilars la lluita contra el canvi climàtic, que fa transversal a les seues polítiques públiques. Per això estem renovant paulatinament els cotxes municipals, substituint els més contaminants i envellits, per altres elèctrics”. Un total 96 vehicles, entre cotxes, furgonetes i tot terrenys, amb una mitjana de 16 anys d’antiguitat, formen part del parc mòbil municipal dependent de l’Àrea de Gestió de Recursos. Les tres noves adquisicions amb etiqueta ‘emissions zero’, dos Hyundai Ionic i un Hyundai Kona, substituïxen dos Ford Mondeo de combustible dièsel de més de deu anys i un Ford Festa de combustible gasolina de més de 17. “Des de la Regidoria de Gestió de Recursos també apostem per la sostenibilitat i per fer de València una ciutat amb menys fums i on es respire millor”, ha manifestat Notario.

Deixa el teu comentari