El Ple de l’Ajuntament de València aprova destinar 48 milions del romanent a inversions i a reactivar l’economia

El Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de PP i Vox, la quarta modificació de crèdit del pressupost municipal de 2021. 

Són en total 77 milions d’euros, dels quals 48 milions, pertanyents al romanent de tresoreria, es destinaran a inversions i a escometre la reactivació de l’economia de la ciutat després de la crisi per la covid-19.

La modificació de crèdit també preveu una ampliació de capital a l’EMT per valor de 10 milions d’euros, i aportacions de 1’3 milions d’euros al Palau de Congressos, 1’1 milions a l’empresa pública AUMSA, altres 500.000 euros al Palau de la Música i prop de 400.000 euros a la fundació Turisme València. Igualment, el Plenari ha aprovat la transferència a l’Ajuntament del superàvit de la Universitat Popular de l’any 2020.

Així, amb la modificació de crèdit es destinaran 4 milions d’euros extra a serveis socials per a pal·liar el context de crisi social sobrevinguda, altres 1’6 milions a plans d’ocupació, i 1’2 milions d’euros al comerç de proximitat i la seua dinamització. A sectors especialment vulnerables com els majors i els xiquets es destinen 700.000 euros, i a la cultura, la cultura festiva i l’esport se’ls injectarà 1’1 milions d’euros. Finalment, es destinarà més de 300.000 euros a la modernització tecnològica del consistori.

Deixa el teu comentari