El poeta Joan Carles González Pujalte gana el XX Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot

El XX Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot ja té guanyador. Es tracta del poeta Juan Carlos González Pujalte, que s’ha alçat amb el premi literari per la seua obra presentada al certamen, La mort a Metròpolis. El poemari de González Pujalte s’ha alçat com a mereixedor del premi d’entre les set obres presentades al concurs, segons la decisió del jurat, conformat pels poetes i escriptors Francesc Piera, Elm Puig (guanyador XVI Premi VAE) i Adrià Targa (guanyador XIX Premi VAE).

Segons consta en l’acta del Jurat, que va emetre la fallada per unanimitat, La mort a Petrópolis és un compendi de poemes quasi en prosa, però amb versos poderosos, amb musicalitat i clar domini del lèxic, que part del suïcidi de Stefan Zweig a la ciutat brasilera de Petrópolis. Es tracta d’una obra amb dues parts diferenciades “que esquinça i no deixa pausa i que escampa robustesa, amb un constant bombardeig d’imatges i domini de termes biològics i recursos lingüístics, curull també de referències artístiques i reflexions sobre la mort que han emanat d’Europa i d’Occident vistes des de lluny així com sobre el fet poètic i l’amor.

Joan Carles González Pujalte (Mataró, 1963) és llicenciat en Història de l’Art. Ha sigut premiat en diferents certàmens literaris, tant de poesia com de narrativa, a Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Euskadi. El poeta ha publicat prop d’una vintena de llibres en editorials com a Columna, Viena, Pagès i Bromera, des de Nicotina als llavis (1998) fins a Rastres de l’escapista (2015), Els cuses i els miratges (2015), Esbós, teoria i poètica de la nou (2016) o L’Est, amb el qual va obtindre el premi de poesia Joan Perucho Vila d’Ascó 2016.

El premi Vicent Andrés Estellés, atorgat per l’Ajuntament de Burjassot, aconsegueix la seua vintena edició, amb una dotació econòmica de 9.000 euros. El certamen, creat el mateix any en què va morir el poeta en 1991 per a honrar la seua memòria, té com a objecte continuar promocionant la figura i l’obra literària de Vicent Andrés Estellés al poble que li va veure nàixer i, al temps, continuar promovent la creació literària.

Deixa el teu comentari