El PP d’Alfafar presentarà esmenes al Pressupost de la Generalitat Valenciana

El Partit Popular d’Alfafar es mostra decebut davant la falta d’inversions que recullen els comptes autonòmics este 2021
Reivindicacions històriques del municipi es queden fora dels comptes, que únicament contemplen la via de ciclovianants de la CV-400

El Partit Popular d’Alfafar presentarà esmenes al pressupost de la Generalitat Valenciana 2021 després de la falta de consignació d’inversions en el municipi reflectida en aquests. Els pressupostos, presentats la setmana passada pel Consell, reflecteixen una suma total d’inversions a la comarca de l’Horta Sud de 32.6 milions d’euros, dels quals, únicament una xicoteta part dels 3.5 milions de la via de ciclovianants de la CV-400 corresponen al municipi d’Alfafar.
Les principals reivindicacions del municipi que han quedat fora són competència de la Generalitat Valenciana. La construcció d’una residència de majors i centre de dia públics, i la millora, dotació i remodelació dels dos centres de salut del municipi, són assumptes tractats en el ple municipal i que compten amb el consens dels grups polítics d’Alfafar.
Altres reivindicacions històriques que reclamen els populars són la passarel·la per als vianants i ciclista sobre la V-31 per a accedir des del nucli urbà al Parc Natural de l’Albufera, la finalització de l’Anell Verd Metropolità que transcorre pel barri del Tremolar, o la millora del Col·lector Oest que causa inundacions en èpoques de pluges importants a causa de la seua antiguitat i escàs volum.
El portaveu popular, Eduardo Grau, també regidor d’hisenda del municipi, indica que “ens trobem, com tots aquests últims anys, que les reivindicacions històriques d’Alfafar, plantejades en diverses reunions a les diferents conselleries, segueixen sense estar contemplades en els pressupostos de la Generalitat *Valencian”.

El portaveu ha afegit que “les inversions que estem reclamant no són una necessitat actual sinó una necessitat de molts anys arrere, que fan més difícil que una ciutat com Alfafar continue creixent. Veiem com la residència, que des de 2016 anem treballant en ella, mai es contempla. Veiem com l’anell verd, infraestructura necessària per a la mobilitat entre els barris del municipi, mai arriba. I així amb moltes altres obres, com la passarel·la sobre la V-31, on ens rebutgen les cites per a exposar el nostre projecte mentre si es construeixen passarel·les en la part nord de València.”
També l’ajuntament d’Alfafar va aprovar en els últims mesos, diverses propostes de sol·licitud a la Generalitat de millora dels centres sanitaris davant l’escassetat de personal i la falta de dotacions d’aquests, servint com a exemple la segona planta del centre de salut del Barri Orba del municipi, totalment buida des de la seua construcció fa més de deu anys. D’altra banda, les obres del col·lector oest són una reivindicació de diversos municipis de diferent color polític, com el mateix Alfafar, Sedaví o Massanassa, ja que a causa del seu estret cabal i la brutícia que bloqueja les bombes, causa freqüents inundacions en aquests municipis en èpoques de pluges fortes.
Grau conclou dient que “l’única cosa que demanem és un tracte just i que ens iguale a la resta de municipis. Estem assumint moltes inversions i obres que no ens toquen, i que ens impedeixen desenvolupar els nostres programes d’inversió, mentre que els serveis que presta l’administració autonòmica cada vegada són més precaris per la falta d’inversió en el municipi.”

Deixa el teu comentari