El PP de Paiporta s’oposa al fet que l’Ajuntament discrimine el castellà

El Grup Popular qualifica de vergonyós que Compromís, PSPV i Ciutadans aproven un Reglament Municipal de Normalització Lingüística que discrimina als veïns castellanoparlants

El Ple municipal de l’ajuntament de Paiporta ha aprovat, amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Ciutadans, el reglament de normalització lingüística pel qual el castellà passa a desaparéixer de tots els mitjans de comunicació oficials de l’ajuntament “malgrat ser la llengua parlada per milers de veïns de Paiporta”, segons ha denunciat el PP de Paiporta.

Segons consta en el reglament aprovat, el castellà desapareix dels mitjans de comunicació de l’Ajuntament (com ara els butlletins d’informació, publicacions, llocs web, xarxes socials, bàndols, etc.), utilitzant-se només el valencià, segons ha denunciat el portaveu municipal del PP, Vicente Ibor.

Per al PP de Paiporta, “aquest reglament és una clara mostra del sectarisme d’aquest Equip de Govern, ja que actualment ja estava garantida l’atenció en les dues llengües oficials. Al contrari, aquest reglament pot ser que aportació poca per al desenvolupament del valencià i en canvi pot estar incomplint el dret recollit en l’Estatut d’Autonomia que qualsevol ciutadà puga dirigir-se i ser atés en qualsevol dels dos idiomes”.

Els populars consideren que aquest reglament és un “atropellament lingüístic per als castellanoparlants, que segueix els postulats nacionalistes i discriminatoris de Compromís, amb Isabel Martín al capdavant, i la incomprensible hipocresia dels socialistes de Paiporta, que sí que utilitzen el castellà quan es dirigeixen als veïns en les seues publicacions de partit. Sembla que la portaveu socialista, Maribel Albalat, només es recorda dels castellanoparlants per a demanar-los el vot, ignorant-los després des de les publicacions municipals”.

El portaveu del PP de Paiporta Vicente Ibor, no entén la lamentable actuació del portaveu de Ciutadans, Francisco Estellés, “que en el mateix ple vot a favor d’aquest reglament tan sectari i discriminatori per a milers de veïns i posteriorment es va negar a defensar la seua pròpia moció en defensa del castellà, sol·licitant la seua retirada de l’ordre del dia”.

El portaveu popular, Vicente Ibor, ha recordat que durant els seus 8 anys al capdavant del consistori, va impulsar la recuperació i el foment de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida ciutadana, planificant diferents campanyes de sensibilització i promoció de l’ús del valencià, creant fins i tot la pròpia Agéncia de Promoció del Valencià (AVIVA). Ibor ha recordat que totes aquestes accions van ser “sempre des del respecte a cooficialitat de les dues llengües, amb la utilització de les mateixes en situació de llibertat i igualtat”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.