El PP de Torrent demana que torne la subvenció RECICLA amb els beneficis d’Aigües de l’Horta i del reciclatge a la ciutat

Folgado: “des del Partit Popular no ens cansarem de demanar any a any i les que vegades que siga necessari, que torne la Subvenció RECICLA, que va ser eliminada per Jesús Ros en 2017 i que premiava les bones pràctiques mediambientals dels veïns de Torrent”.

“C’s també va demanar el mateix en les esmenes al pressupost de 2020, encara que ja no les recorden, atés que està més calentito als braços del PSOE, que defensant als seus votants”.

Els populars a Torrent han demanat en una de les seues 35 esmenes al pressupost municipal de 2021, que l’equip de govern bipartit, format per PSOE i Ciutadans reintroduïsquen de nou la subvenció RECICLA. A més, assenyalen que aquesta subvenció que premia el reciclatge dels veïns de Torrent, s’obtinga dels beneficis que preveu obtindre el consistori de l’empresa mixta Aigües de l’Horta i Ecoembes. Concretament l’Ajuntament preveu uns ingressos de 534.950,83€ de l’empresa d’aigües i de 275.000€ de l’empresa de ecoembalajes.

Segons ha afirmat la portaveu del PP a la ciutat, Amparo Folgado “des del Partit Popular no ens cansarem de demanar any a any i les que vegades que siga necessari, que torne la Subvenció RECICLA, que va ser eliminada per Jesús Ros en 2017 i que premiava les bones pràctiques mediambientals dels veïns de Torrent”.

En aquest sentit, i segons les dades publicades mes a mes pel EMTRE, Torrent és la ciutat de l’àrea metropolitana en la qual més augmenta la producció de residus, mentre que a nivell global baixa. Folgado ha assenyalat que “en l’últim any, Torrent ha incrementat la producció de residus en un 17,77% segons les dades que ofereix el EMTRE, tornar a crear la subvenció RECICLA i premiar el reciclatge dels veïns de Torrent, seria un al·licient per a fomentar l’estalvi i el reciclatge, a més de retornar als propis veïns, els beneficis que obté el consistori pel reciclatge”.

Ciutadans ara socis de Ros, van demanar en les esmenes de 2020, que tornara la RECICLA.

Folgado ha assenyalat també que “fa un any en les esmenes al Pressupost municipal de 2020, el grup polític Ciutadans va esmenar el pressupost igual que el PP, demanant que tornara la subvenció RECICLA, per la qual cosa no hi hauria cap problema en què s’aprovara reintroduir aquesta subvenció, llevat que, com en tantes altres promeses de C’s, ja no les recorden, atés que s’està més calentito als braços del PSOE, que defensant als seus votants”.

Moció del PP presentada al setembre de 2019 i sense portar a Ple

El PP de Torrent va registrar el mes de setembre passat de 2019 una moció que encara no ha sigut portada ni a la comissió informativa ni al Ple de l’Ajuntament de Torrent, en la qual demanava la reintroducció de la subvenció RECICLA.

En aquesta moció, Folgado explicava diferents iniciatives dutes a terme en ajuntaments com el de La Nucia, i la expericia duta a terme en 93 municipis de la província de València, pertanyents al Consorci de Residus V5 – COR i en el qual premien als ciutadans que reciclen. Més d’un any després, els populars de Torrent continuen esperant poder debatre aquesta moció amb la resta de grups municipals.

Subvenció RECICLA 2009-2017

Els populars van crear aquesta subvenció en 2009, després de la posada en marxa de la taxa TAMER per l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus. Aquesta subvenció que s’ha aplicat en el rebut de l’aigua fins a 2017, premiava als veïns de Torrent que es comprometien a reciclar i a realitzar bones pràctiques mediambientals.

En 2017 es va eliminar amb una modificació pressupostària que va deixar la partida destinada a la subvenció a 0 euros. Tots els grups polítics es van sumar a aquesta eliminació que va ser molt criticada pel PP i que va presentar en temps rècord, 2.423 signatures de veïns que s’oposaven a la seua eliminació.

Des del PP, s’ha tornat a llançar cada any des de llavors, la proposta de reintroducció d’aquesta subvenció, ara que sí que hi ha tecnologia per a poder comprovar quan un veí practica el reciclatge o acudeix a un dels dos ecoparcs de la ciutat a reciclar, i poder-se beneficiar d’una rebaixa en la taxa TAMER.

Deixa el teu comentari