El PP de Torrent denuncia la plaga de rates que assola l’horta de Torrent

Gozalvo: “el govern local, de PSOE i Cs, fa gala del seu compromís amb l’horta i l’agricultura de Torrent però, des de 2016, ha privat als agricultors de la ciutat dels serveis contra plagues que el Consell Agrari prestava fins llavors, la qual cosa s’ha traduït en greus perjudicis per als nostres camps de cultiu”.

Els agricultors es veuen obligats a destruir les collites abans de poder recol·lectar-les pels danys causats per rates i ratolins

El Regidor del PP a l’Ajuntament de Torrent, José Francisco Gozalvo, encarregat dels temes de Medi Ambient, ha alertat sobre la plaga de rosegadors que està destrossant els camps situats a escassos metres del nucli urbà. Aquest fet ha sigut traslladat per diversos agricultors, que cultiven els seus camps en aquesta zona del terme, i que estan veient com les seues plantacions d’hortalisses, són arrasades per rates, tant negres com marrons.

El Regidor popular ha criticat que “el govern local, de PSOE i Cs, fa gala del seu compromís amb l’horta i l’agricultura de Torrent però, des de 2016, ha privat als agricultors de la ciutat dels serveis contra plagues que el Consell Agrari prestava fins llavors, la qual cosa s’ha traduït en greus perjudicis per als nostres camps de cultiu”.

Aquesta plaga de rosegadors, a més de suposar un impediment a la labor agrària dels nostres agricultors, és un greu perill per a la salubritat pública, ja que la zona més afectada per aquests rosegadors se situa a escassos metres dels habitatges que conformen el nucli urbà, a més una zona utilitzada amb assiduïtat per a la pràctica de l’esport.

En paraules de José Gozalvo, “no es pot consentir que els nostres agricultors hagen d’arrancar milers de plantes per haver-se fet malbé després del pas de les rates, ja que veuen tirat per terra el treball i esforç de tot un any, a més de veure’s exposats a un perill afegit, com es deriva de la implantació i proliferació d’aquests animals en els camps.”

Els populars, al fil d’aquesta problemàtica, han demandat que el servei de control de plagues a dins del nucli urbà, contractat a una empresa externa, siga estés a l’entorn rural, compensant la supressió d’aquest servei per part del Consell Agrari, així com passant a les mans de professionals el subministrament i aplicació de tractaments enfront de plagues. Cal recordar que, des de fa uns anys, l’accés a productes fitosanitaris d’ús professional requereix la possessió d’un carnet especial.

Abandó de l’entorn rural de Torrent

El PP de Torrent continua denunciant la degradació que pateix l’entorn rural de la ciutat, com ja fera el passat estiu en relació a parcel·les i solars abandonats; situació que no ha millorat des de llavors, sinó que va en augment.

En tot el terme municipal abunden els terrenys replets de mala herba i deixalles, la qual cosa suposa focus d’infecció i insalubritat a l’ésser el refugi perfecte per a rosegadors i insectes, a més d’un perill per a la integritat de les persones.

Deixa el teu comentari