El PP de Torrent denuncia les retallades del PSOE i CS en beques, ocupació i benestar social

Folgado: “és el pressupost de la destralada a l’ocupació, a les beques i al benestar dels qui pitjor l’estan passant amb la crisi derivada de la COVID-19, i al seu torn és el pressupost de l’autobombo, en incrementar en un 205% el pressupost per a propaganda de l’alcalde”

Els populars de Torrent han presentat aquest matí 35 esmenes al Pressupost de l’Ajuntament de Torrent per a l’exercici 2021. Un pressupost que la portaveu del Partit Popular a la ciutat, Amparo Folgado qualifica com “el pressupost de la destralada a l’ocupació, a les beques i al benestar dels qui pitjor l’estan passant amb la crisi derivada de la COVID-19, i al seu torn és el pressupost de l’autobombo, en incrementar en un 205% el pressupost per a propaganda de l’alcalde”.

Els populars han tornat a reclamar un any més, la baixada de la contribució i el retorn de la Subvenció RECICLA, tots dos ignorats pel govern socialista.

Retallades en Ocupació

Els populars denuncien que el projecte de pressupost pactat pel PSOE i el seu soci Ciutadans retalla en ocupació. Concretament, la líder popular subratlla que “en la situació en la qual ens trobem, des del PP estem escandalitzats en comprovar com socialistes i Ciutadans pretenen retallar un 17,27% en foment de l’ocupació, una retallada del 36,59% en promoció econòmica i un 42,86% en les activitats de promoció comercial a la ciutat”.

Les partides a les quals es refereixen els populars, són les de Foment de l’Ocupació, que passa de 274.640,23€ en 2020 a tan sols 227.217,05€ per a 2021, la qual cosa suposa una retallada del 17,27%. A més, PSOE i CS retallen un 36,59% el pressupost destinat a la promoció econòmica. Això és una reducció de 245.105€ en 2020 a tan sols 155.426€ per a 2021. Finalment, la retallada en la promoció comercial encara és major, la passar de 70.000€ a 40.000€, una retallada del 42,86%.

Per aquesta raó, el PP de Torrent ha esmenat el pressupost perquè totes aquestes partides destinades al foment de l’ocupació i la promoció econòmica siguen incrementades i almenys estiguen dotades amb el mateix pressupost utilitzat en l’exercici anterior.

Retallades en Educació i Benestar Social

Els populars també denuncien les retallades en Educació i Benestar Social. Folgado assenyala que “la retallada en beques que té preparat el PSOE i Ciutadans per al pròxim curs escolar serà del 9,24%, alguna cosa que des del Partit Popular hem esmenat i esperem que siga corregit. És incomprensible que es retalle en una cosa tan bàsica i necessari per a moltes famílies de la nostra ciutat”. Els populars també advoquen en les seues esmenes, al fet que es relaxen els requisits d’obtenció de les beques escolars i que més alumnes puguen ser beneficiaris d’aquestes.

D’altra banda, el PP denuncia la retallada en el Punt d’Aliments i la Targeta Moneder. En 2020 l’Ajuntament de Torrent ha destinat 652.622,11€ a aquest concepte social, mentre que el govern de Ros preveu retallar aquesta partida i deixar-la en només 100.000 euros per a 2021. Folgado ha afirmat que “retallar en 2021 un 84,68% la despesa destinada al Punt d’Aliments i a la Targeta Moneder respecte a enguany, és un vertader despropòsit quan per desgràcia, moltes famílies estan recorrent a aquest servei”.

Els populars han demanat en les seues esmenes que es pressuposte per a la Targeta Moneder, la mateixa quantitat que es disposat en l’exercici 2020 i que supera els 650.000 euros, enfront dels 100.000€ que proposen socialistes i Ciutadans.

El PP de Torrent ha demanat que s’incremente el pressupost destinat a les Transferències d’Emergència Social a famílies necessitades i arribe a 1,3 milions d’euros. Així com també, enfront de la retallada prevista per a ajudar a famílies monoparentals per part del govern municipal, s’incremente. Una altra partida social que des del PP es demana un increment és per al conegut com a Xec Bebé, que els populars demanen que augmente fins a 100.000 euros i es relaxen els requisits perquè tots els nounats tinguen accés a aquesta ajuda que també, beneficia als comerços de Torrent.

PSOE i CS incrementen les partides d’autobombo sobre la seua gestió en un 205,05%

Els populars han demanat que la partida del Gabinet de Premsa que els socialistes incrementen fins a 180.000 euros per a 2021, es rebaixe fins als 39.000 euros gastats en 2019. “és lamentable comprovar com PSOE i CS retallen en educació i benestar social per a incrementar fins a un 205% el pressupost en dos anys, per a autobombo sobre l’alcalde i la seua gestió, és indecent i molt de l’estil del seu líder Pedro Sánchez”.

A més, el govern bipartit no sols igualarà el pressupost del Gabinet de Premsa al pressupost que es destina tot l’any a Festes, sinó que també crearan dues places de funcionaris per al gabinet de comunicació de l’alcalde.

Deixa el teu comentari