El PP de Torrent sol·licita la instal·lació de purificadors d’aire en edificis municipals

“Consultat amb experts, els edificis municipals amb una considerable acumulació de gent, malgrat les reduccions d’aforament i la distància, poden ser un focus de contagi de COVID-19. Pel que davant la impossibilitat de mantindre una ventilació correcta, els purificadors d’aire dotats de filtres HEPA suposen un idoni substitut a la ventilació natural”.

El Grup Popular a l’Ajuntament de Torrent ha presentat, per registre d’entrada, una sol·licitud perquè el consistori col·loque equips purificadors d’aire, en instal·lacions municipals tancades a l’aire lliure.

Els populars han realitzat aquesta demanda, sobre la base de les recomanacions científiques de la necessitat d’una bona ventilació en espais tancats, i de cara a l’època de l’any que s’acosta on la ventilació d’aquests edificis es dificulta. En concret, els aparells purificadors d’aire proposats són els equipats amb filtres HEPA, per les seues sigles en anglés, que, segons dades tècniques, posseeixen una capacitat de filtració d’un 99,7% de l’aire que processen.

La Portaveu popular, Amparo Folgado, ha explicat que “consultat amb experts, els edificis municipals amb una considerable acumulació de gent, malgrat les reduccions d’aforament i la distància, poden ser un focus de contagi de COVID-19. Pel que davant la impossibilitat de mantindre una ventilació correcta, els purificadors d’aire dotats de filtres HEPA suposen un idoni substitut a la ventilació natural”.

Mesuradors de CO₂ en aire

En la mateixa sol·licitud, al seu torn, el PP ha demanat que en aquests mateixos centres s’instal·len mesuradors de CO₂ en aire, amb el que poder comprovar a cada moment si la ventilació de l’espai és la correcta.

La ventilació en espais tancats, segons l’àmbit científic, redueix considerablement l’acumulació de gotes procedents de la respiració suspeses en l’aire, i el control de CO₂ en aire determina si aquesta ventilació és la correcta o no.

Deixa el teu comentari