El PP demana a Sanitat que deixe de gestionar les PCR “arrossegant els peus” i active ja el contracte adjudicat fa quatre mesos a huit laboratoris valencians

El diputat alcoià denúncia que el control dels tancaments perimetrals aplicats a determinades poblacions com Alcoi, Xàtiva o Ontinyent està descurat i a vegades és inexistent

El popular retrau a la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives la falta de coherència i criteri entre allò que exigeix a Puig i el que ella aplica en la seua Conselleria

Pastor ha denunciat la deixadesa “per la qual en un moment com l’actual, en el qual els contagis estan disparats i la pressió de les UCI està en augment, Sanitat és incapaç de desenvolupar un contracte pel qual es podrien realitzar 70.000 proves PCR amb un doble objectiu: accelerar els processos de detecció de positius per coronavirus, alleujar als laboratoris dels hospitals públics valencians i facilitar el rastreig d’aquells contactes dels infectats”.

“Ningú entén que se signe un contracte d’aquestes característiques, clarament beneficiós per a la lluita contra la pandèmia, però quan arriba el moment de la veritat sol es realitzen 3.000 de les 70.000 proves contractades sense que ningú done una explicació assenyada sobre aquest tema”, ha assenyalat.

D’altra banda, el diputat alcoià ha fet referència a la publicació del rànquing dels municipis amb més casos diagnosticats en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants per a ciutats de més de 40.000 habitants, en el qual Alcoi apareix liderant la primera posició i altres dues ciutats valencianes, Dénia i Alzira, se situen entre les deu primeres.

En aquesta línia, Pastor ha denunciat que la “deixadesa” i la “confusió” amb la qual s’estan gestionant qüestions importants de la pandèmia a les ciutats amb major incidència de Covid o en aquelles que tenen decretat el tancament perimetral “provoca confusió i falta de confiança de la població respecte a les mesures que s’estan adoptant per part de l’administració”.

En aquest sentit, Pastor ha ressaltat que el control dels tancaments perimetrals aplicats a determinades poblacions com Alcoi, Xàtiva o Ontinyent “està totalment descurat i a vegades és inexistent”. El diputat ha insistit que molts ciutadans “es pregunten per a què serveix un tancament perimetral si durant bona part del dia pots entrar o eixir d’aqueixa localitat sense cap mena de control”.

A més, el diputat d’Alcoi ha posat de manifest que una altra de les situacions que distorsiona el missatge als ciutadans és “la falta de coherència entre el discurs de la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el que realment aquesta aplica en la seua àrea de gestió”. “D’una banda Oltra exigeix al President Puig mesures més restrictives i més limitacions, però, al mateix temps manté oberts els centres de dia per a majors en aquestes localitats amb alta incidència de contagi per Covid… Aquest tipus de situacions genera confusió entre la població”, ha manifestat.

Per tot això, Pastor demana que el Consell “oriente a la població amb total claredat i transparència, sense cap mena de marrades”. “Els consellers han de ser coherents i ha d’haver-hi unitat de criteri en el Govern valencià. En cas contrari els ciutadans veuen que les coses no funcionen i s’acreix la confusió”.

Deixa el teu comentari