El PP i cinc associacions veïnals de Torrent exigixen un manteniment adequat de barrancs

Folgado: “des de fa molt de temps venim sol·licitant al govern de PSOE i Cs, que demane a la CHJ que actue, o li ho permeta als consistoris, en els barrancs de Torrent que es troben en una situació d’abandó total, la qual cosa ha fet encadenar diversos incendis aquest estiu en els seus llits, així com posar en perill immobles i habitants amb la gran avinguda d’aigua de la setmana passada per les pluges”.

El Grup Popular de l’Ajuntament de Torrent s’ha unit a l’escrit, presentat per cinc associacions de veïns de la ciutat, per a demandar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) actuacions urgents, per a mantindre en condicions acceptables els barrancs que passen per la ciutat. El regidor del PP, José Gozalvo, encarregat de l’àmbit de Medi Ambient i Urbanisme, ha acompanyat a les associacions signants de l’escrit a la seua presentació davant la Confederació.

Aquesta exigència, reiterada en diverses ocasions pels populars, té com a objectiu reduir el risc d’incendis per mala herba i brutícia acumulada, a l’estiu, i d’inundacions, en època de pluges.

La Portaveu de popular a Torrent, Amparo Folgado, ha mostrat el seu cansament amb aquesta deixadesa per part de la Confederació i l’ajuntament, ja que “des de fa molt de temps venim sol·licitant al govern de PSOE i Cs, que demane a la CHJ que actue, o li ho permeta als consistoris, en els barrancs de Torrent que es troben en una situació d’abandó total, la qual cosa ha fet encadenar diversos incendis aquest estiu en els seus llits, així com posar en perill immobles i habitants amb la gran avinguda d’aigua de la setmana passada per les pluges”.

L’escrit ha sigut presentat per les associacions de veïns de: El *Vedat, El Pantà, Els Caragols, Ciutat Jardí i Ramón y Cajal. En concret, el text reclama desfonar, desenraizar, esbrossar i retirar tot tipus residus que s’emmagatzemen en aquests llits. A més sol·liciten la instal·lació de lones i materials que impedisquen el creixement i proliferació de vegetació. D’aquesta forma, es pretén que el barranc passe de ser una zona abandonada, mal utilitzada, a una zona natural de referència, amb valor per a tots els seus veïns.

Celebren la decisió de l’Alcalde

Els populars han mostrat la seua satisfacció amb la notícia, que ha aparegut aquesta setmana en premsa, que l’Alcalde de Torrent liderarà un front comú, dels pobles de l’Horta Sud, perquè la CHJ intervinga en els barrancs de la comarca.

“L’Alcalde, per fi, ha entrat en raó i s’ha posat del costat dels seus veïns, deixant apartat el seu color polític, per a exigir a la Confederació que netege d’una vegada els barrancs. Nosaltres ja venim demanant-ho des de fa algun temps, així que, benvingut, Sr. Ros”.

Deixa el teu comentari