El pressupost de Carlet del 2019 aposta per la millora dels espais públics i el manteniment de la inversió social

L’Ajuntament de Carlet aprovava el passat dijous uns comptes municipals per al 2019 valorats en 11.410.000 euros, el que suposa un increment respecte als anteriors d’un 6’27 %.El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSPV i el vot en contra del PP. Les dos línies bàsiques dels pressupost van encaminades a la inversió en les instal·lacions

municipals públiques i d’altra banda al manteniment de les despeses socials i educatives.

SOCIALS
Els comptes municipals tenen una forta empremta social i afavorixen el dinamisme dels diversos col·lectius socials i esportius del municipi amb una inversió en estos col·lectius de més de 200.000 euros. Capítol a banda són les diverses inversions en programes socials i col·lectius vulnerables com són les ajudes d’emergència social valorades en 140.000 euros, o el nou programa d’ajuda a domicili per a la dependència que se suma a la resta de programes socials.

Els programes educatius del municipi són una de les apostes fortes d’este govern, que preveu invertir 387.000 en el manteniment de programes d’ajuda per a aconseguir la gratuïtat de l’escola infantil entre 2 i 3 anys, les ajudes al transport universitari o programes punters com XeCarlet o BeCarlet. A més, enguany se suma una inversió de 40.000 euros destinada a la celebració de la

Trobada de centres d’ensenyament en valencià que tindrà lloc a Carlet el pròxim any.

En l’aspecte social, l’Ajuntament de Carlet aposta també per fer un estudi i una diagnosi de la situació dels barris perifèrics de la ciutat com són Villarrúbia i el Cortijo i la seua integració en la resta de la ciutat.

REALISTES i RESPONSABLES
Les inversions, valorades en 1.096.000 euros, estan destinades en gran part a la remodelació i millora dels serveis i instal·lacions obsoletes atenent a les demandes ciutadanes. Obres adreçades a la renovació d’instal·lacions esportives com la rehabilitació dels vestidors a la piscina municipal, la rehabilitació integral dels vestidors del camp de futbol o la instal·lació de càmeres de seguretat.

En este capítol s’inclouen, a més, inversions que responen a les demandes expressades en els pressupostos participatius com ara el rocòdrom i la rehabilitació de locals d’associacions juvenils com els Júniors o els Scouts.

D’altra banda i amb l’objectiu d’invertir esforços en la millora dels espais públics, es manté la inversió en repavimentació de carrers, la millora de la xarxa de camins rurals del municipi i la modernització dels polígons industrials de la població, que ja s’ha iniciat enguany i que es continuarà al llarg del pròxim any amb el condicionament de les zones.

En el mateix sentit, el Pressupost contempla la millora dels parcs i jardins municipals, a través de dos eines, l’increment del manteniment d’estes zones i una nova partida destinada al manteniment de jocs infantils i mobiliari urbà.
Un altre dels vessants en què incidixen els pressupostos és en l’àrea de salut i sanitat, que contempla no sols diverses activitats de promoció pública de la salut, sinó mesures per al control de plagues, dels mosquits, de la legionel·la als edificis i espais municipals i, enguany, s’hi afegix un nou contracte per a controlar els tèrmits. A més, enguany l’Ajuntament ja contempla en el pressupost l’adhesió a la protectora d’animals de la Mancomunitat, per donar solució a una de les demandes ciutadanes.

Tal com explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «es tracta d’uns pressupostos responsables, perquè assumixen el compromís d’acabar projectes ja encetats en anteriors anys i per als quals el govern ha treballat per a obtindre subvencions i ajudes d’altres administracions, pensant en la gent i adequant-se a les necessitats que van sorgint a la població, són realistes perquè no plantegen compromisos ficticis de cara a un electorat, sinó projectes menuts, que responen a les demandes dels col·lectius i la ciutadania i amb la intenció de continuar oferint una millor qualitat de vida als carletins i carletines».

CONTINUA LA CONGELACIÓ DE LA PRESSIÓ FISCAL

El govern municipal així mateix ha proposat un pressupost que respecte l’estabilitat pressupostària i sense que signifique cap endeutament per a l’Ajuntament i sense que recaiga en les butxaques de la ciutadania. Pel que fa al capítol d’ingressos, el pressupost d’enguany no presenta cap increment dels impostos i les taxes a la ciutadania carletina, tot i que si notaran una rebaixa en l’impost sobre bens immobles, ja que l’ajuntament de Carlet aplicarà voluntàriament la minoració del 3% en la valoració cadastral dels immobles.

Deixa el teu comentari