València aprova els pressupostos dels més de 1.000 milions d’euros

La Junta Local de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat este divendres els pressupostos municipals per a l’any 2022. Uns pressupostos que ascendiran per damunt dels 1.000 milions d’euros, creixent així en 96 milions respecte als comptes d’enguany, en torna a un 10,5% més.

Els encarregats d’exposar amb detall els pressupostos han sigut l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán. Els dos han coincidit en que estos comptes compliran sobradament dos objectius fonamentals: d’una banda la recuperació econòmica del Cap i Casal en temps de la post pandèmia i d’altra la equiparació de despesa per càpita amb les gran ciutats d’Espanya. 

Sanjuan ha explicat que un 70% per cent de l’augment del pressupost d’enguany es deu al creixement en un 19 per cent dels ingresos, principalment provinents les transferències de l’Estat i la Generalitat, i una millor situació econòmica de València, sense augmentar impostos. 

El capítol d’inversions creix un 43%, amb 8 milions per a les obres del Palau de la Música. A més es contempla per primera vegada una previsió d’ingressos de 60 milions per a projectes finançats amb càrrec als fons europeus Next Generation de recuperació post pandèmia.

La partida de personal creix en 19 milions, destinats sobretot a la incorporació de 234 agents de la Policia Local. A més, l’Ajuntament amortitzarà l’any que ve altres 49 milions de deute per a deixar el nivell d’endeutament a la fi de 2022 en 298 milions. Això suposa 33 per cent del pressupost, molt allunyat del 75 per cent de límit màxim permés.

Deixa el teu comentari