El programa educatiu ‘Bombers a L’Escola’ ha visitat ja a més de 700 alumnes a 11 col·legis de La Ribera per a parlar de prevenció

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) visita entre setembre i octubre a més de 700 alumnes en 11 col·legis a la comarca de La Ribera amb el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’.

Ahir mateix hem estat amb 71 alumnes de quart de Primària del CEIP Sant Bernat de Carlet i hui amb altres 40 xiquets i xiquetes del CEIP Sanchis Guarner de La Pobla Llarga.

Així, amb aquest projecte, que compta amb la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, els bombers acudeixen a les aules per a sensibilitzar als xiquets dels perills del foc i què fer en cas d’emergència. 

“Els alumnes són clau en la prevenció, sensibilització i actuació front a les emergències. A més, ells poden fer de transmissors als seus llars explicant als seus pares, avis i germans tot el que han après durant la nostra visita”, ha ressaltat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó.

Les xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6º de Primària. 

Cada visita té una durada d’una hora i mitja i en ella es transmeten unes idees senzilles per a evitar accidents. També es desmenteixen conceptes erronis i es dona a conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics. 

El projecte es recolza en material visual i es lliura un còmic on es donen consells com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

De moment, en aquest curs escolar ‘Bombers a l’Escola’ ja ha visitat a més 700 alumnes a Alzira, La Pobla Llarga, Alberic i Carlet, entre altres.

A més, la vicepresidenta de la Diputació de València i presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, visitarà dijous els parcs de bombers de Cullera i Alzira per a conèixer de la seua tasca diaria i escoltar les seues inquietuts.

Deixa el teu comentari