El programa Integradogs a la presó de Picassent ja ha facilitat l’adopció de nou gossos amb problemes del refugi municipal

Glòria Tello: “Els gossos superen traumes del seu passat, recuperen la confiança en els humans i les persones internes també es beneficien”

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha visitat la presó de Picassent per conéixer de prop el desenvolupament del programa Integradogs que es duu a terme en el centre penitenciari de Picassent. Este programa ha incorporat gossos abandonats i maltractats acollits en el Centre d’Acollida d’Animals de l’Ajuntament de València per a ser educats per part dels interns i facilitar així la seua posterior adopció. Els gossos dormen en el centre penitenciari i passen gran part del dia amb les persones internes del mòdul de persones amb problemes d’addiccions. “De moment, ja han aconseguit domesticar nou gossos que ja han sigut adoptats per nou famílies diferents. I a més, de forma paral·lela, estos animals intervenen de manera positiva en l’àrea conductual, educativa, emocional i social dels interns”, ha manifestat la regidora.

“Els gossos abandonats que intervenen en el programa superen traumes del seu passat i recuperen la confiança en els humans, facilitant així la seua adopció posterior gràcies a l’educació que reben per part d’interns de Picassent, alhora que es consciencia per evitar abandonaments”, ha explicat la regidora Glòria Tello.

“D’altra banda –ha afegit- açò dona als interns l’oportunitat de realitzar un canvi en la seua vida personal, els beneficia no només per a la reinserció laboral, sinó també per al seu benestar psicoemocional (nivells d’autonomia personal, seguretat, esmorteir les fluctuacions anímiques que la vida privada de llibertat provoca, sentiment d’utilitat, etc…) i està relacionat amb competències i habilitats socials de relació i resolució de conflictes que són molt importants en el cas d’estos interns amb problemes d’addiccions”.

“Des de la regidoria de Benestar Animal hem facilitat la realització de pràctiques voluntàries en els Centres d’Acollida de gossos abandonats gestionats per l’Ajuntament de València a aquells reclusos que hagen participat en els programes previstos en el conveni una vegada que la seua situació legal ho ha permés. Els responsables dels centres emeten a la finalització de les seues pràctiques un certificat per les hores efectives realitzades”, ha aclarit la edil.

“Este programa permet que els gossos abandonats generen un espai enriquidor en l’àmbit d’estímuls, on entrenen i practiquen de forma contínua les diferents capacitats i habilitats a escala cognitiva, conductual, emocional i social. Això, millora el funcionament adaptatiu dels participants en els programes i contribueix a minimitzar les causes derivades dels seus problemes socials, emocionals i de comportament”, ha concluido Glòria Tello.

Comenta la notícia