El programa Viatgem CV duplica el nombre d’empreses adherides fins a aconseguir les 1.192

El programa Bono Viaje de Turisme CV tanca la seua primera setmana amb 24.915 sol·licituds, de les quals 17.749 estan en llista d’espera

Turisme emet una nota informativa a empreses i persones beneficiàries amb les noves mesures aplicades per la crisi sanitària

El programa Viatgem CV, posat en marxa el 20 d’octubre a les 12 hores a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es (consultar ací) ha duplicat el nombre d’empreses adherides en els seus primers dies de funcionament, fins a aconseguir les 1.192 empreses: 492 d’elles de la província d’Alacant; 515 de la de València i 187 de la província de Castelló.

Aquestes empreses van des d’agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic, totes elles inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut destacar que “la nostra intenció és insistir que els espais turístics de la Comunitat Valenciana són segurs, que el nostre sector està preparat per a rebre als turistes amb totes les garanties”.

Així, ha assenyalat que des del seu departament s’ha enviat una nota informativa a les empreses adherides al programa Viatgem CV i a les persones beneficiàries del bo amb les noves mesures aplicades per la crisi sanitària de la COVID-19. Entre elles, es limita al màxim de 6 persones les reserves en allotjaments i les activitats en grup.

Per a Colomer, “el sector ha sabut adaptar-se constantment a les noves normes sanitàries, per la qual cosa no hi ha res que impedisca a la gent gaudir del seu bo, ni que ens porte a preses la decisió de cancel·lar aquest programa”.

De la mateixa manera, ha insistit que aquest programa “no sols tracta d’estimular el viatge dels valencians, sinó de contribuir i ajudar el teixit empresarial, a dinamitzar les empreses i al fet que puguen sobreviure a aquesta conjuntura”.

Per part seua, el director general de Turisme, Herick Campos, ha subratllat que “aquest programa és totalment compatible amb el viatge segur” i ha recordat que el bo està enfocat per a “donar suport al teixit empresarial en un moment complicat i a això també contribuirem generant ganes de descobrir la Comunitat entre els nostres propis ciutadans”.

Prop de 25.000 sol·licituds

Des de la posada en marxa del programa s’han distribuït 7.166 Bons Viatge Comunitat Valenciana, un bo descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, dels quals 4.656 ja han formalitzat la reserva, 2.481 tenen la reserva pendent de formalitzar, el termini de la qual s’ha ampliat fins a aquest divendres 30 d’octubre; i s’han registrat 29 cancel·lacions.

En xifres absolutes, cal assenyalar que el programa Viatgem CV ha registrat fins a aquest dijous 24.915 sol·licituds, de les quals 17.749 estan en llista d’espera.

Funcionament de la llista d’espera

Cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros i, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini indicat a cada usuari o no s’esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberaran més codis i s’aniran adjudicant més bons per ordre de llista d’espera.

L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 14.300.000 euros, dels quals 4.300.000 correspondran a l’exercici 2020, i la resta fins a 10.000.000 a l’exercici 2021.

Així mateix, es recorda que al gener i a l’octubre de 2021 s’obrin nous períodes de sol·licitud, per a viatjar en els períodes indicats en el programa.

Telèfon per a dubtes i consultes

En aquest context, cal indicar que les dues línies telefòniques que Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat per a dubtes i consultes a prop d’aquest programa continuen obertes, una d’elles d’atenció ciutadana (960 992 778) i una altra d’atenció a empreses (960 992 779). Del 20 al 29 d’octubre es van atendre 1.216 crides de particulars i 1.503 crides d’empreses.

Condicionants aplicables

La nota informativa emesa per Turisme després de l’entrada en vigor de les noves mesures addicionals per la COVID-19 inclou els condicionants els següents:

1. En una unitat alojativa objecte de bonificació podrà allotjar-se, si així ho permet la normativa turística sectorial d’aplicació, un màxim de 6 persones llevat que es tracte de convivents, podent en aquest supòsit arribar a aconseguir el màxim de capacitat autoritzat per l’administració turística per a aquesta unitat alojativa.

2. De la mateixa forma, no podran prestar-se serveis turístics bonificats que abasten a més de sis persones usuàries de manera simultània, llevat que es tracte de convivents. En qualsevol cas, la persona beneficiària de la subvenció del Programa Bono Viaje CV haurà de formar part d’aquest col·lectiu.

3. Si s’haguera realitzat ja alguna reserva de serveis objecte de bonificació que implicara incomplir el que s’estableix en els punts 1 i/o 2 anteriors, aquesta haurà de ser modificada i ajustada a l’així establit en aquests.

4. Els canvis quant al nombre de persones que integren la unitat alojativa així com al gaudi de la resta de serveis objecte de subvenció no serà necessari que l’allotjament o agència de viatges contractada el facen en la plataforma de gestió del Programa Bono Viaje CV, sinó que aquest ha de realitzar-se directament en la fase de justificació de l’ajuda atorgada al beneficiari i usuari del Bo Viatge.

En conseqüència, les persones usuàries del Programa Bono Viaje CV podran realitzar l’estada contractada en l’allotjament turístic triat així com l’ús de la resta de serveis turístics contractats objecte de bonificació al NO estar limitada aquesta activitat, devent en qualsevol cas atendre les condicions que vagen marcant les autoritats sanitàries.

Deixa el teu comentari