El projecte pioner ‘Si és lluent va al groc’ salda el mes d’agost amb la recollida selectiva i reciclatge de 162.100 quilos d’alumini i acer lleuger

La Conselleria d’Agricultura a través de la planta de classificació d’envasos de Picassent, i l’Ajuntament de València impulsen aquesta iniciativa, que s’implantarà de manera progressiva en la resta del territori

Els nous equips permeten incrementar la recuperació d’alumini un 23,3% i la d’acer lleuger un 8,5%, respecte a les mesures de 2019

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha recuperat 162.100 quilos d’alumini i acer lleuger durant el mes d’agost, després de la posada en marxa del projecte pioner ‘Si és lluent va al groc’, que permet la recollida selectiva d’alumini i acer lleuger a través del contenidor groc a la ciutat de València. 

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha donat a conéixer les primeres dades de recuperació de la campanya, corresponents al mes d’agost, que es reparteixen en 110.000 quilos d’acer lleuger i 51.100 quilos d’alumini 

La Conselleria, a través de la planta de reciclatge de Picassent, col·labora juntament amb l’Ajuntament de València i Nespresso en aquesta experiència pilot que s’implantarà de manera progressiva en la resta del territori.

Piquer ha valorat el creixement de les taxes recuperació que han permés incrementar la reagafada selectiva d’alumini un 23,3 % i la d’acer lleuger un 8,5 %, respecte a les mesures de l’any 2019.

La planta de Selecció d’Envasos Lleugers de Picassent, gestionada per Vaersa, rep els envasos i els residus d’envasos de l’àrea metropolitana de València per al seu reciclatge.

En aquest sentit, la Conselleria estudia la possibilitat d’ampliació a tota l’àrea metropolitana de València, que concentra el 30% de la població de tota la Comunitat Valenciana, del projecte de recollida i reciclatge de xicotets objectes d’alumini i acer lleuger que es desenvolupa a la ciutat de València.

Aquesta mesura es troba en els objectius marcats per a incrementar les tones d’alumini reciclades en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, i reduir d’aquesta manera la fracció d’eliminació en abocador procedent del municipi. 

El desenvolupament d’aquest projecte pilot permetrà avançar en els objectius de reciclatge i disposicions en el marc del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i del Pla Estatal Marco de Gestió de Residus.

La Generalitat, en els últims tres anys, ha invertit 5,5 milions d’euros de fons públics en la reconstrucció de la planta de classificació d’envasos de Benidorm, així com més de 1,5 milions d’euros en actuacions de modernització i renovació de maquinària en les plantes de classificació d’envasos de Castelló, Alzira i la mateixa Picassent.

A més, ha desenvolupat un projecte pioner d’energia solar fotovoltaica en la coberta de la planta de Picassent, la qual cosa dona un valor afegit al projecte de classificació d’alumini i acer lleugers en relació amb la seua sostenibilitat energètica.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.