El proper dijous es presentarà l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible per a Sueca

Es tracta d’un document estratègic elaborat per l’Ajuntament de Sueca i que permetrà al municipi optar a rebre fins a 3.5 milions d’euros dels fons FEDER de la Unió Europea.

edusi_tallerSueca, 15/11/2016. L’Ajuntament de Sueca presentarà el pròxim dijous, 17 de novembre, a les 19:00 hores de la vesprada, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) a la Biblioteca Suecana (C/ Sant Josep, nº 8). El consistori va engegar en març d’este any l’elaboració d’esta estratègia amb la marca “Sueca Batega”. Este procés aspirava a definir de forma col·lectiva tota una sèrie de línies d’actuació coordinades que permeteren millorar la qualitat de vida del municipi.

Durant els huit mesos de treball, l’equip tècnic encarregat de la redacció del document ha realitzat una diagnosi exhaustiva de la situació del municipi en matèria urbanística, mediambiental, energètica, econòmica, social i demogràfica. Per aquesta tasca, i també per a la definició de les actuacions posteriors, s’ha comptat amb la participació activa de la ciutadania i dels principals agents socials i polítics de Sueca.

edusi_taller_2A través de dos tallers oberts de participació i nombroses entrevistes personals, s’ha aconseguit la redacció d’un document integrat i consensuat que recull les aportacions de la ciutadania, el personal tècnic i el propi equip de govern. Un document que defineix de forma específica nou línies d’actuació estratègiques que aposten per una Sueca més intel·ligent, més sostenible, més dinàmica i més cohesionada.

L’estratègia EDUSI es presentarà a la segona convocatòria del programa europeu de desenvolupament sostenible i optarà a rebre fins a 3.5 milions d’euros dels fons FEDER. Aquest finançament, en cas de ser concedit, servirà per implementar les diferents línies d’actuació fins a l’any 2022 i es sumarà a una quantia equivalent que serà aportada per l’Ajuntament de Sueca.

Deixa el teu comentari