El segon cap de setmana de tancament perimetral a la Comunitat Valenciana ha deixat més de 3.300 denúncies

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assistit a una reunió de coordinació amb la Conselleria de Justícia, les tres subdelegacions, les Forces i cossos de seguretat (FFCCS) i la Policia Adscrita a la GVA i la Agència de Seguretat i Emergències per a analitzar el correcte funcionament dels dispositius del segon cap de setmana de tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants a la Comunitat.

Calero ha destacat “per damunt de tot que la majoria de població està complint amb les normes sanitàries” i ha reiterat que “els agents de la policia nacional i guàrdia civil continuaran sancionant a totes les persones insolidàries que posen en risc la salut de tots”.

Les Forces i cossos de seguretat (FFCCS) continuaran vigilant el compliment de la normativa si es prorroguen les restriccions.

El segon cap de setmana de tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants a la Comunitat Valenciana ha deixat més de 3.300 denúncies després de la seua entrada en vigor a les 15.00 hores del divendres.

En concret, la Guàrdia Civil ha alçat 248 propostes de sanció des del divendres, segons el balanç de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. L’Institut Armat col·labora amb la Policia Nacional, la Policia autonòmica i els cossos de policies locals per a reforçar els controls en els municipis confinats, amb especial atenció en zones rurals en les quals es puguen celebrar festes il·legals.

Per part seua, la Policia Nacional, amb major presència a les ciutats de més de 50.000 habitants, ha registrat més de 1.600 sancions fins a la nit del dissabte.

En concret, tots dos cossos han imposat 429 sancions a la ciutat d’Alacant, 376 a València, 155 a Benidorm, 142 a Torrent, 106 a Gandia, 95 a Elx, 76 a Paterna, 47 a Sagunt, 46 a Castelló de la Plana, 41 a Vila-real, 40 a Orihuela, 33 a Alcoi i 18 a Elda i Petrer.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han desmantellat aquest dissabte diversos botellons a València, un d’ells en els voltants del cementeri de Benimaclet, on van acudir al voltant de 30 persones. A Alacant, han sancionat al centenar de joves assistents a un macrobotelló en la Serra Grossa.

D’altra banda, la Policia Nacional ha identificat i proposat per a sanció a Benidorm a un ciclista que va publicar una foto en Facebook vanant-se d’haver burlat el tancament perimetral.

Quant a altres cossos, les policies locals de les localitats confinades han alçat fins a les 10 hores d’aquest diumenge un total de 1.255 actes per incomplir les restriccions sanitàries -49 més que el cap de setmana passat- i han organitzat quasi 300 controls d’entrades i eixides, segons dades de la Conselleria de Justícia.

Així mateix, han denunciat 102 reunions, han sancionat 14 establiments i han realitzat altres 102 actuacions en l’àmbit familiar i social, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergència de Policies Locals de la Comunitat Valenciana (*Cempol).

La Policia de la Generalitat, en carreteres i línies de metro i tramvia, ha alçat 292 actes de sanció -127 més que el cap de setmana anterior-, 219 per incomplir el tancament perimetral i les altres 73 per incompliment d’ús de màscares i del toc de queda i altres.

D’altra banda, els agents del cos autonòmic han identificat 1.553 vehicles (720 menys que la setmana anterior), han realitzat 106 inspeccions en establiments (11 menys) i 598 advertiments d’ús de màscara, distàncies de seguretat o confinament (91 més) i han alçat 13 actes per tinences de droga i armes i una proposta de sanció a un establiment.

Deixa el teu comentari