El servei de taxis a demanda per a personal sanitari realitza 261 desplaçaments des de la seua posada en marcha

El servei de taxis a demanda per a personal sanitari realitza 261 desplaçaments des de la seua posada en marxa


– El servei garanteix tant el trasllat de sanitaris a domicilis de pacients com a altres centres de salut


– El departament de salut d’Alcoi s’ha incorporat recentment a la prestació d’aquest servei

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha proporcionat un total de 261 serveis de taxis a demanda per a facilitar que el personal sanitari de centres d’atenció primària i hospitals puga realitzar visites a domicili i altres desplaçaments necessaris entre centres de salut.

Des de la seua posada en marxa el passat dia 30 de març, dels 261 serveis de taxis prestats, 16 s’han realitzat a la província d’Alacant, 93 en la de Castelló i 152 en la de València.

Els hospitals beneficiaris d’aquesta prestació, coordinada i costejada per la Conselleria de Mobilitat, són els departaments sanitaris de la Fe, Hospital General, Manises, Doctor Pesset i el Clínic, a València; General i La Plana, a Castelló; i General, Sant Joan, Marina Baja i Alcoi, recentment incorporat, a Alacant.

Per províncies, a València, de les 152 assistències de taxis per a personal sanitari, s’han registrat 23 serveis en la Fe, 50 serveis a l’Hospital General, 40 serveis en el departament de Manises, 3 serveis en el Doctor Pesset i 36 en el Clínic.

A la província de Castelló, dels 93 serveis, 35 s’han registrat en el General de Castelló i 58 en el de la Plana de Castelló.

Pel seu costat, a la província d’Alacant figuren 9 sol·licituds de taxis en el General, 1 a Alcoi i 6 en el de Sant Joan,

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha recordat que “aquesta mesura pretén facilitar al màxim la mobilitat del personal sanitari, garantint el seu trasllat a qualsevol domicili particular al més prompte possible”.

D’igual manera, el conseller ha volgut destacar de nou el compromís i dedicació dels i les professionals del transport, en aquest cas concret del sector del taxi, “la seua disposició i voluntat, està sent fonamental per a garantir la prestació d’aquest servei”.

Amb aquesta nova mesura, emmarcada dins del Grup de Mobilitat i Transport Sanitari (MITS), la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat disposa 229 taxis al servei dels departaments sanitaris per a realitzar desplaçaments en horari de 9 hores a 17 hores, donant resposta així a les necessitats plantejades per la Conselleria de Sanitat Universitat i Salut Pública.

Comenta la notícia