El teatre d’objectes de Vudú Teatre reinterpreta el Nadal a través d’una natura morta valenciana

Entre la foscor que ha embolicat el Pati Gòtic del Palau de la Generalitat, i a la llum de focus i ciris, el públic curiós que ha entrat a l’històric recinte ha pogut presenciar una peculiar representació nadalenca a través dels productes valencians.

El teatre d’objectes de Vudú Teatre ha sigut l’encarregat de reinterpretar les festes nadalenques a través d’aquesta obra, l’eix central de la qual ha girat entorn d’una mística natura morta de productes valencians.

Una representació contemporània que ha tingut com a protagonistes a taronges, cava, llagostins, torrons, raïm, mistela, caquis o confits. Una recepta frankensteiniana, amanida per jocs chinescos de llum i so.

Així, entre ombres xineses i malabars, ha transcorregut la primera part de l’obra, seguida d’un epíleg en el qual ressons de veus i converses familiars han retrunyit entre les parets del vestíbul de la seu del Consell.

Es tractava d’escenes nadalenques sobre relacions i vivències personals, amb el menjar sempre com a rerefons. I és que el menjar com a base del Nadal ha sigut també l’eix de la campanya ‘El Nadal és valencià’, que ha impulsat un altre any més la Generalitat per a potenciar el consum de productes de proximitat durant les festes.

L’obra teatral s’emmarca dins del programa d’activitats de la campanya, les actuacions musicals de la qual tindran el fermall final amb el concert del grup valencià L’Habitació Roja aquest divendres, 4 de gener, en la plaça de Manises.

Deixa el teu comentari