El Teatre El Musical i Extremus Dansa han presentat aquest matí “Som Cabanyal”a València

El Musical presenta Som Cabanyal el projecte que pretén trencar estereotips i empoderar al poble gitano

El Teatre El Musical i Extremus Dansa han presentat aquest matí “Som Cabanyal”, un espectacle que significa la culminació d’un projecte que pretén acabar amb els estereotips del poble gitano i empoderar als seus joves talents oferint-los una experiència professional en la qual mostrar el fruit del seu aprenentatge. Un espectacle de flamenc teatralitzat que pujarà a l’escenari del Teatre El Musical dissabte que ve 8 de desembre a les 20.30 h.

Dirigit per la coreògrafa, ballarina, directora de la companyia Extremus Dansa i deixebla d’Antonio Gades, Eva Moreno, l’espectacle Som Cabanyal és la culminació del projecte d’inclusió social que a través del flamenc s’està desenvolupant des del febrer passat en el barri del Cabanyal dins del projecte A Quelar! Cabanyal amb joves del barri d’ètnia gitana. Impulsat per la companyia Extremus Dansa el projecte va ser un dels 18 seleccionats entre els 224 presentats a la convocatòria Art for Change de l’Obra Social La Caixa en 2017. La seua engegada, que ha comptat també amb la col•laboració del TEM i les associacions la Col•lectiva i el Carrer Balla, ha fet possible que 40 xiquets i xiquetes s’hagen format de manera gratuïta durant tot el 2018 en un programa continuat de ball flamenc, caixó i guitarra, en el qual també s’han realitzat classes magistrals de professionals de reconegut prestigi de la seua ètnia.
“Per a molts dels nostres alumnes han sigut les primeres activitats extraescolars a les quals han assistit, sempre puntuals i alegres, i per a tots serà la primera vegada que pugen a un escenari i actuen en un espectacle professional al costat d’intèrprets de la talla de Montse Cortés, Manuel Reyes o Agustín Carbonell “El Bola”, entre altres figures”, explica Eva Moreno.

L’espectacle “Som Cabanyal” gira entorn dels estereotips sota els quals es veu tipificat el poble gitano, el grup ètnic més nombrós i amb més anys de permanència en la Península. Un muntatge que té a més un caràcter educatiu, gràcies a un format i una metodologia que permet la seua representació i acostament a la comunitat escolar. “Estem convençudes que aquesta experiència pot ajudar a la futura professionalització artística del nostre alumnat, al reconeixement i millora de les relacions amb el seu entorn, i que per a tots i totes, actors i espectadors, serà una experiència escènica i vital irrepetible”, assenyala Eva Moreno.

Per a Olga Álvarez, coordinadora artística del TEM, aquest projecte és una demostració més del contingut que té un dels lemes del Musical “Més que un teatre”. “Col•laborar amb projectes com el d’Extremus Dansa formen part de l’essència del nostre projecte. Volíem retornar l’espai al barri i amb accions com aquestes hem aconseguit que els veïns i veïnes sentes el TEM com a propi”, explica.

Després de finalitzar l’espectacle es projectarà un documental de 10 minuts de durada sobre el desenvolupament artístic dels integrants del projecte. Les entrades poden aconseguir-se a un preu de 6 euros en les taquilles del teatre i en la pàgina web www.teatreelmusical.es/entrades

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.