El temporal causa pèrdues de més de 35 milions en cultius de caquis i cítrics

AVA-ASAJA assenyala que la tempesta del divendres ha danyat fins al 100% d’algunes parcel·les de caqui que encara no s’havien recol·lectat

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) estima, en una primera valoració d’urgència, que els danys provocats per la pedra a la província de València divendres passat han arrasat collites senceres de caqui que encara no s’havien recol·lectat i han generat pèrdues d’al voltant de 13,5 milions en aquest cultiu, especialment a la comarca de la Ribera i l’Horta, on alguns camps de caqui tenen un 100% d’afecció. Aquests danys a més se sumen a l’efecte del passat temporal de gota freda que va assotar a aquest cultiu.

Així mateix, les intenses precipitacions i la pedra han causat danys que podrien ascendir als 22 milions en les explotacions citrícoles de les comarques de la Comunitat Valenciana, especialment en la Marina, la Safor, Camp de Túria, la Ribera, Camp de Morvedre, l’Horta de València i la Plana Baixa de Castelló. Entre els principals danys, que es podran observar al llarg dels pròxims dies, a més dels estralls provocats per la pedra, destaquen possibles fisiopatías i aparició de fongs motivats per la gran quantitat de precipitacions que se sumen a les del temporal anterior.

D’altra banda, i en menor mesura, algunes hortalisses com és el cas de la ceba, les cols, encisam, faves o carxofes també s’han vist afectades per l’impacte de la pedra.

AVA-ASAJA reitera que encara és ràpid per a avaluar amb més precisió l’abast dels danys, perquè caldrà esperar uns dies per a saber el perjudici ocasionat per la pedra i les copioses pluges sobre els cítrics. En aquest sentit, l’organització agrària sol·licita a Agroseguro que agilite els peritatges en els camps sinistrats i reclama a l’Administració ajudes fiscals per a alleujar les pèrdues patides.

Deixa el teu comentari