El TSJ de València anul·la la denegació de llicència de l’Ajuntament de Corbera a la pedrera Girtal de Corbera

El litigi entre l’Ajuntament de Corbera i l’empresa que gestiona la pedrera suma un nou capitol .

En 2018, el consistori de la localitat no va prorrogar la llicència d’obra de restauració d’aquesta  pedrera amb l’empresa Àrids Romafe S.L. I va ser quan l’empresa va presentar un recurs al Jutjat contenciós administratiu núm. 4 de València mostrant la seua disconformitat amb la decisió de l’administració local. No obstant això, al febrer de 2019, aquest jutjat va desestimar el recurs i va donar la raó a l’ajuntament.

Ara el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana estima el recurs de l’empresa, Àrids Romafe, S.L. contra la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu que considerava que estava ben denegada la llicència a l’empresa per a restaurar la pedrera “Girtal”, situada en el municipi de Corbera.

El TSJ argumenta en la seua resolució que havien d’haver requerit a l’empresa perquè completara la documentació presentada i que l’alcalde, en el seu moment Jordi Vicedo, no podia denegar de pla la sol·licitud sense recaptar prèviament els informes jurídics i tècnics preceptius. 

Aquesta empresa entre Corbera i Llaurí dona treball directe a unes 20 persones. En aquest moment de crisi a causa de la pandèmia del coronavirus seguirà mantenint tots els llocs de treball.

Aquesta empresa va començar a explotar la pedrera de Cobera en 1986.

Deixa el teu comentari