El valencià en moviment és la nova campanya de l’Ajuntament d’Alzira per a promoure l’ús del valencià a l’esport

El club esportiu guanyador d’este concurs obtindrà com a premi el seu equipament 

Des del Servei alzireny de Promoció i Ús del Valencià, SERVAL, de la Regidoria de Cultura, es continua treballant per a la promoció i foment de l’ús de la nostra llengua en l’àmbit esportiu amb campanyes com El valencià en moviment. Esta iniciativa compta amb el suport i col·laboració de la Regidoria d’Esports.

Del 25 de setembre al 16 d’octubre, els clubs esportius locals interessats a participar en este concurs han de presentar un projecte que expose la realització d’activitats que demostren la presència de l’ús del valencià en el seu club, tant entre els jugadors com entre els usuaris i seguidors.

S’establix un premi de 2.000 euros, com a màxim, destinat al pagament de l’equipament de competició, que anirà retolat amb els logos, l’eslògan i el disseny: El valencià en moviment, els quals facilitarà l’Ajuntament d’Alzira.

“Amb aquesta campanya volem fomentar l’ús del valencià, oral i escrit, entre totes les persones implicades: esportistes, tècnics, aficionats, públic… Els clubs esportius són col·lectius que contribueixen a potenciar pràctiques saludables com l’exercici, l’alimentació, el contacte amb la natura o ens ajuden a socialitzar.  En totes les reunions, àmbits i regles dels joc  hem d’emprar el valencià.  La nostra llengua ha d’estar sempre en moviment i  l’hem  d’entrenar sense parar perquè  puga superar totes les metes. El trofeu és el seu futur” assegura el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

Per a participar al concurs cal presentar la sol·licitud i consultar les bases del premi en https://sedeelectronica.alzira.es/PortalCiudadano/ 

El valencià en moviment

La campanya es va encetar el passat mes de juliol donant suport als campus esportius d’estiu què incloïen els jocs populars valencians entre les seues activitats. El Serval va visitar els tres campus, així com els tallers municipals d’estiu i va lliurar als xiquets i xiquetes participants gorres amb l’eslògan de la campanya.

L’Ajuntament d’Alzira té com un dels seus objectius la normalització del valencià en la nostra població i una de les iniciatives és la promoció del seu ús entre totes les persones implicades en l’àmbit esportiu, especialment en els joves.

Esta campanya se suma a la resta d’iniciatives que porta a terme l’Ajuntament d’Alzira, de la mà del SERVAL (Servei de Promoció i Ús del Valencià), en el sector del comerç amb el repartiment de bosses i cartells de rebaixes, en l’àmbit festiu amb les xapes i marxandatge, i a l’hostaler, on s’ha repartit sobrets de sucre o a la ciutadania en general.

Deixa el teu comentari