El veler Slainte fa història en vèncer en la principal regata de Cullera

Feia 30 anys que un veler local no guanyava en aquesta competició. Aquesta victòria situa al Slainte com a ferm candidat a guanyar la lliga local.

_DSC3570-3 _DSC3536-2 _DSC3451-1El veler Slainte, capitanejat pels germans Alejandro i Marcos Grau, va fer història dissabte passat en vèncer en la XLVI edició del Trofeo Bahía de los Naranjos, el més important que se celebra en aigües de Cullera i que, des de feia 30 anys, no aconseguia guanyar una embarcació local.

Per darrere van quedar el Fandanguito d’Ignacio Frasquet (CN d’Oliva) i el tercer lloc va ser per al Llevant Blau Regata de Victoria Vives (CN Cullera).Aquest últim veler va ser el primer a entrar en meta en temps real, però en les regates s’aplica un rating segons les característiques de cada embarcació per a determinar així la classificació final.

El Slainte també es va imposar en la classe regata, seguit del Llevant Blau Regata i el Barbablu. En la classe club va vèncer el Constancia II, el segon va ser el James Caird i el tercer, La Salada.
El camp de regates recorria tota la badia de Cullera, des de la desembocadura de l’Estany fins a l’Illa dels Pensaments. El dia es va caracteritzar per l’escàs vent, la qual cosa va allargar la competició i va retardar l’entrada de les últimes embarcacions. Segons van explicar des del Slainte, l’última part de la regata va ser especialment tècnica per la falta de vent i açò va provocar que hagueren de fer nombroses maniobres per a intentar avançar.

De fet, la caiguda del vent a última hora va provocar que el Llevant Blau Regata li traguera 3 minuts al Slainte en temps real. El dia va començar amb uns 10 nucs de vent, però aquest va ser caent fins a un o dos nucs. Mentre que per al Caballero’s (CN de Gandia) va ser una jornada accidentada, ja que va perdre l’hèlix del veler al començar i va disputar tota la prova sense aquesta peça.

Regata amb història

Aquesta és la regata de creuers més antiga que es disputa en aigües de la costa mediterrània espanyola i está organitzada pel Club Nàutic de Cullera. L’últim veler cullerenc que va aconseguir guanyar la preuada caravel•la de plata va ser el Pairo de Fede de Grau al 1986.

La tripulació del Slainte del passat dissabte estava formada, a més de per els germans Grau, per navegants amb una alta experiència, com Nacho Ortí, Andreu Pujol, Alba Trullenque, Rubén Vallés, Guillermo Giménez i Nacho Martínez. En total, van participar més de 20 embarcacions dels clubs de Cullera, Oliva, Gandia i València.

El dissabte al matí l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor i l’edil d’Esports, Javier Cerveró, van assistir a aquesta competició i, a la vesprada, va tenir lloc el lliurament de trofeus en el CN de Cullera. L’acte va comptar amb la presència del vicepresident del CN de Cullera, Pedro Saura i de Rafael Xirivella, vicepresident per València de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta important victòria el Slainte se situa com un ferm candidat a guanyar la lliga del Club Nàutic de Cullera, ja que, a falta de tres regates per a acabar la competició, el veler dels germans Grau lidera la classificació general. No obstant açò, els seus competidors li segueixen molt de prop.

Deixa el teu comentari