Eliminació Semàfors Alaquàs

L’objectiu d’aquesta actuació municipal és millorar la mobilitat urbana, augmentar la seguretat viària i estalviar costos.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha realitzat en les últimes setmanes diferents intervencions de regulació del trànsit amb l’objectiu de millorar la mobilitat urbana, augmentar la seguretat viària i estalviar en costos de manteniment i mobiliari urbà. Aquesta acció s’ha realitzat sota les directrius de la Policia Local d’Alaquàs, competent en aquesta matèria.

Aquesta actuació és coherent amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i contribueix de manera positiva al condicionament i qualitat visual dels trams afectats, evitant l’alta densitat del mobiliari urbà i prevalent la visualització per a les i els vianants.

Les actuacions s’han centrat principalment en la revisió de tots els semàfors del municipi per a comprovar no sols el seu funcionament sinó sobretot la seva funció quant a regulació de trànsit. A més s’ha reforçat la senyalística vertical amb la instal·lació de reductors de velocitat i senyals lluminosos de càrrega solar.

Una de les intervencions principals ha estat en l’encreuament de l’avinguda Blasco Ibáñez amb Rafael Alberti i General Palafox, on s’han eliminat un total de 12 semàfors LED en groc intermitent. S’ha dut a terme aquesta actuació amb l’objectiu d’evitar duplicitats i estalviar costos perquè existia una doble de regulació de trànsit a través de rotonda i semàfors.

Aquests semàfors han estat traslladats i reutilitzats en la intersecció entre avinguda Camí Vell de Torrent i carrer Doctor Fleming ja que els que hi havia s’havien quedat obsolets i el seu consum era major. S’han eliminat a més altres columnes i bàculs semafòrics en Jaume I, carrer Conca i avinguda Pablo Iglesias.

L’eliminació de tots aquests semàfors no sols ve a augmentar la seguretat viària i estalviar costos sinó que, a més, contribueixen a la disminució de riscos per a les persones vianants i es recupera espai per al vianant en les voreres.

Deixa el teu comentari