Els 112 incorporen el Sistema AML que permet geolocalitzar amb precisió les cridades realitzades des d’un telèfon mòbil

El director general de Protecció Civil i Emergències, Leonardo Marcos, ha participat, juntament amb la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, en la presentació oficial del sistema de Localització Mòbil Avançada (AML, per les seues sigles en anglés), que s’ha dut a terme en el Centre de Coordinació d’Emergències la Comunitat Valenciana. 

AML és una tecnologia que permet precisar en un radi aproximat d’entre 15 i 20 metres, la ubicació de les persones que telefonen al 112 quan es troben en una situació d’emergència, gràcies a la informació que facilita el seu telèfon mòbil, mentre que, amb el sistema tradicional que existia, la precisió oscil·lava aproximadament entre 2 i 5 quilòmetres en àrees urbanes, i entre 40 i 50 quilòmetres en zones muntanyenques.

Leonardo Marcos ha assenyalat que aquesta tecnologia suposa un gran “avanç que permetrà als serveis d’emergència reduir els temps de resposta i, per tant, salvar vides”. 

A més de dissenyar el programari, la Comunitat Valenciana ha sigut l’encarregada d’executar la primera fase de desenvolupament del sistema i de formar a tot el personal tècnic en el maneig de la tecnologia. El mes d’abril, van començar les primeres proves per al desplegament de AML i, al juny, es van incorporar Catalunya i Canàries. Actualment, més del 65% de la població viu en un territori cobert per aquesta tecnologia.

En els casos en els quals el ciutadà no és capaç d’identificar clarament el punt en el qual es troba, aquesta tecnologia permetrà reduir l’àrea de cerca des de centenars de metres, o quilòmetres en àrees rurals, a uns pocs metres, la qual cosa suposa una ajuda fonamental per a disminuir els temps de resposta.

Deixa el teu comentari