Els 14 pobles del Partit Judicial de Sueca es coordinen contra la violència masclista

Les localitats acorden celebrar conjuntament el 25-N i inicien els tràmits per dotar-se d’un Punt de Trobada Familiar

reunio-treball-partit-judicialCULLERA. 17/10/16. Els catorze ajuntaments que configuren el Partit Judicial de Sueca han iniciat un seguit d’accions per tal de coordinar les seues polítiques de lluita contra la violència masclista. Ho fan en estreta col·laboració amb el Jutjat número 4 de Primera Instància i Instrucció i Violència de gènere del qual és titular el magistrat José Luis Mendoza.

En una reunió celebrada este divendres a Cullera es va decidir com a una de les primeres mesures que estos municipis celebren conjuntament el Dia Internacional contra la Violència de Gènere el pròxim 25 de novembre.

En eixe sentit, s’elaborarà una moció conjunta que es presentarà per a la seua aprovació als plenaris municipals dels consistoris del Partit Judicial. D’altra banda, es redactarà un manifest consensuat que es donarà a conéixer el 17 de novembre durant una roda de premsa que se celebrarà a Sueca. A més, es confeccionarà una programació conjunta que es presentarà a la ciutadania eixa mateixa data.

PEF

En la trobada es tractà l’estat en els quals es troben els tràmits per aconseguir la implantació d’un Punt de Trobada Familiar (PEF en les seues sigles en castellà) a la ciutat de Sueca.

Al respecte, la regidoria d’Igualtat de Sueca s’ha compromés a aportar un estudi sobre el funcionament i el cost del servei. Actualment, el Partit Judicial no compta amb esta prestació i ha de fer-ne ús del PEF de Gandia, el qual es troba saturat per l’alta demanda.

A la reunió de Cullera assistiren representants dels consistoris de Corbera, Cullera, Favara, Riola, Sueca i Tavernes tot i que les accions volen fer-se extensives a la resta de municipis. També hi participaren el magistrat Mendoza i el tècnic de l’Oficina Municipal de Sueca d’Atenció a la Víctima.

Per primera vegada en la història de la lluita contra la xacra de la violència masclista, els municipis que configuren el Partit Judicial de Sueca han decidit treballar colze a colze per tal de donar un nou impuls a les polítiques en esta matèria.

Prèviament, el grup es va constituir i reunir a Sueca on s’establiren els punts de treball que es tractaren a Cullera. En eixa ocasió, els integrants tingueren l’oportunitat de visitar la vivenda que l’Ajuntament de Sueca ha cedit per a la ubicació del PEF.

Cal assenyalar que la Conselleria de Polítiques Inclusives i d’Igualtat està assabentada del projecte i ha mostrat la voluntat d’implicarse en el mateix.

 

 

 

DEPARTAMENT DE COORDINACIÓ, COMUNICACIÓ I INNOVACIÓ

Tlf. fixe: 96 172 00 00 / Mòbil: 664 469 060

www.cullera.es

Deixa el teu comentari