Els agricultors de la comarca demanen mesures per controlar l’augment de la població de cabres, senglars i conills

Aquest augment provoca danys als camps de la comarca.

L’augment de la població de cabres, senglars i conills torna a provocar danys als camps de la comarca. Els agricultors de Sumacàrcer, Turís i Alzira s’han mostrat impotents davant a una situació que porta repetint-se en els últims temps.

Són molts els agricultors que han vist afectades les seues collites. En nombroses ocasions s’han trobat amb forats de fins a mig metro provocats pels senglars. Tot i que la societat de caçadors organitza batudes per les zones afectades, aquests animals continuen propagant-se.

La setmana passada, els sindicats agraris i la federació de caçadors es reuniren amb el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran

Quesada, i el d’Agricultura, Francisco Mulero, per demanar-los una solució amb urgència. Arrel aquest encontre, la Conselleria ha anunciat mesures per tal de pal·liar aquest augment de població de fauna salvatge. Bernardo Ferrer, vicepresident d’AVA-ASAJA ens explica la seua opinió.

La decisió aplega en un moment en què 166 termes municipals tenen risc elevat de superpoblació d’aquests animals, tal com revela un recent informe de la Generalitat.

Deixa el teu comentari