Els Alcaldes i Alcaldessa de l’Horta Sud es rebel·len davant la falta de lideratge de Marzà en l’onada de fred

Els edils socialistes de la comarca han dirigit una carta al Conseller perquè assumisca la competència de la Conselleria en la matèria i establisca uns criteris generals.

Arran de la borrasca Filomena i la incògnita sobre la suspensió de les activitats lectives per part de la Conselleria, els edils socialistes de l’Horta Sud han dirigit un escrit al Conseller Marzà en el qual li exigeixen que la Conselleria no es llave les mans en aquest assumpte.

Els alcaldes i alcaldesses exigeixen a la Conselleria un “marc regulador o referencial” que siga el que determine la suspensió o no de l’activitat escolar en els municipis per raons meteorològiques, una qüestió que al llarg dels últims anys ha generat unes certes polèmiques.

Així mateix, encara que recorden que l’entitat autonòmica compta amb tota la seua col·laboració, recorden que, en l’àmbit de l’educació, l’Estatut d’Autonomia és molt clar “és competència exclusiva de la Generalitat”. I d’aquesta manera, sol·liciten que es cree un marc estable que permeta donar garanties i criteris per a la ciutadania.

“La qüestió és generar uns criteris bàsics, una eina de la Conselleria que determine en quins moments han de suspendre’s les classes, una cosa és la competència municipal davant determinades qüestions de protecció civil i una altra molt diferent el llavar-se les mans, com fan alguns, amb les competències en matèria educativa” ha afirmat Andrés Campos, secretari general dels socialistes a la comarca i diputat provincial.

Deixa el teu comentari