Els col·legis d’Almussafes es bolquen amb el Dia de l’Arbre 2017

Els xiquets sembren distintes espècies d’arbustos i hortalisses en els horts escolars

Com és habitual, el consistori local proporciona el planter als alumnes

Almussafes, a 1 de febrer del 2017. Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Arbre ahir dimarts, 31 de gener, les escoles d’Almussafes van acollir diverses activitats didàctiques orientades a familiaritzar els xiquets amb el medi ambient i l’atenció dels vegetals. En concret, els col·legis Pontet i Almassaf van dur a terme la plantació de diferents varietats d’arbustos i hortalisses en els horts del recinte escolar. En el primer cas, durant el matí els quasi 190 alumnes del CEIP Pontet van disfrutar d’una proposta mediambiental protagonitzada per les verdures. Per la vesprada, al voltant de 75 estudiants de segon del CEIP Almassaf es van donar cita en el jardí per a procedir a la sembra d’arbustos. Com cada any, l’ajuntament va ser l’encarregat de proporcionar els materials i el planter als centres educatius.

almassaf2Les verdures van tornar a ser les protagonistes en la celebració del Dia Internacional de l’Arbre en el col·legi Pontet d’Almussafes. Els escolars matriculats en este curs lectiu, acompanyats per la directora del centre, Estefanía Pastor, i l’equip docent, van dedicar el matí d’ahir a la plantació d’hortalisses en l’hort de l’escola, situat en una de les jardineres de la part frontal de l’edifici. L’objectiu era trobar les plantes adequades, com a  distintes espècies d’encisams i cols, el cicle de creixement de les quals s’ajusta al calendari escolar, ja que d’esta manera els xiquets poden seguir el procés complet, des de la sembra fins a la recol·lecció.

Amb esta experiència el col·legi donarà continuïtat a l’atractiva proposta didàctica, que complix tres anys de vida i comporta la participació d’escolars i mestres en l’atenció dels cultius i el seu manteniment responsable i sostenible.

La comunitat educativa de l’Almassaf, sota la direcció d’Amparo Medina, també va organitzar la seua pròpia festa a partir de les 15.30 hores de la vesprada. Al voltant de 75 alumnes de segon de primària es van congregar en l’hort de l’escola per a participar en la plantació d’unes quantes classes d’arbustos. A més, els col·legials van aprendre les necessitats d’estes mates i  la tècnica de la sembra. Encara que la tasca no presenta importants dificultats, la plantació d’arbres i arbustos comporta que els xiquets sàpien com preparen la terra i el clot.

D’altra banda, els actes commemoratius també inclouran la reforestació dels termes municipals i les seues zones verdes. Durant la jornada de dijous que ve dia 9, els alumnes de cinqué i sisé dels centres educatius també es traslladaran al parc Rural, ubicat al terme municipal, per a contribuir a la seua replantació.

Deixa el teu comentari