Els festers del Barri Capella organitzen una ruta guiada pel centre de la ciutat per a explicar la història d’Algemesí i de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

Els membres del Barri Capella, encarregats de l’organització de les Festes de la Mare de Déu de la Salut enguany, han dissenyat una ruta per a explicar la festa en els seus llocs i edificis emblemàtics. 


De la mà de David Pous, historiador i membre del Barri Capella, s’explicarà la història d’Algemesí i de la seua festa més universal. Des de la primera referència documental que existeix d’Algemesí en el Llibre del Repartiment de Jaume I fins als nostres dies. David Pous és historiador i guanyador del premi de ciències socials “Vicent Castell Llàcer” amb el treball “Gestionar l’intangible”. 


Les rutes tindran lloc el dijous 5 de setembre a les 18 i 20 hores, el divendres 6 de setembre a les 10, 12, 18 i 20 hores, i el dissabte 7 de setembre a les 10 i a les 12 hores. El punt d’eixida és la plaça de Bastonets, a les portes de la Capella de la Troballa, el nombre màxim de participants en cada sessió és de 30 persones per ordre d’arribada i l’activitat és gratuïta amb donació voluntària a favor del Barri de la Capella.


Els festers han titulat l’activitat com un viatge apassionant de 800 anys d’història d’Algemesí i de la Festa de la Mare de Déu de la Salut. De fet, el trajecte és senzill. Des de la Capella de la Troballa fins a la Basílica de Sant Jaume es poden explicar 800 anys d’història de la ciutat i la seua vertebració com a poble.


Per a David Pous, aquesta activitat “és una forma de descobrir als participants aspectes que segurament desconeixen de la festa o no s’han parat a pensar sobre els monuments que tenim o sobre les festes”.

Deixa el teu comentari