Els instituts d’ensenyament secundaria d’Alzira s’uneixen a l’inici del curs escolar 2015-2016

NOTA PREMSA – Inici curs IES 20150911_102151

Des de l’Ajuntament d’Alzira s’ha donat inici a la jornada en un acte simbòlic a l´Institut Rei en Jaume amb la companyia de tots els alumnes, professors i el seu director Manuel Carballo. L’acte ha sigut presidit per l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, el regidor d’Educació i Infància Pepe Grau i Pep Carreres de Medi Ambient.

L’alcalde d’Alzira s’ha dirigit als alumnes i els ha recordat la importància d´estudiar i de cultivar la ment ja que són ells el futur, un futur que pot ser millor si es posen ganes. També els ha contat una història que reflexa la simbologia de la garrofera que està regalant-se a tots els centres educatius de la ciutat. Un arbre generós que sempre dóna fruits fins que mor.

Pepe Grau, regidor d´Educació, destaca les principals novetats al voltant d’este curs, les quals no deixen de ser importants després de les grans retallades que ha fet el govern del Partit Popular en els últims anys, i també opina que el curs que ara comença podria no finalitzar amb la LOMCE, si al mes de desembre el PP perdera les eleccions ja que la resta de partits polítics vol retirar-la.

Els canvis que més destaquen són, en primer lloc, el començament de l´aplicació de la LOMCE en els cursos imparells, és a dir: 1r i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat.

Substitució del Programa de Diversificació Curricular (PDC) pel Programa de Millora d’Atenció i Rendiment (PMAR). No obstant això, la LOMCE no preveia la continuïtat del PMAR a 4t d’ESO, dificultant que este alumnat amb necessitats de suport es gradue. La conselleria ha ampliat el PMAR a quart.

Els alumnes de Batxillerat tindran 4 hores setmanals de matemàtiques i de la resta de matèries troncals de modalitat, i no tres com havia planificat la conselleria del PP.

I per últim, no es farà l’avaluació diagnòstica en 2n d’ESO que es va fer els últims 4 anys.

Cal remarcar que, una de les novetats de la conselleria per a este curs, és un nou cicle formatiu de servicis comercials, concedit a l’Institut Luis Suñer.

També continuen les ajudes de menjador, ampliant-se des del primer dia fins l’últim de classe, i el pla de gratuïtat per als llibres de text, a més de l´impuls que esta regidoria seguix donant al banc de llibres que gestionen les AMPA.

Grau recorda que “Estarem pendents de totes les necessitats de cada centre educatiu de la nostra ciutat. Com a professor, entenc perfectament les preocupacions dels meus companys de professió, i per això estic disposat a escoltar-los en tot moment i tindre un contacteel més pròxim possible. Tornarem a estar totalment involucrats amb el teixit educatiu de la nostra ciutat. Des d’esta regidoria treballarem dur a fi que tots els alumnes puguen rebre una educació de qualitat”.

Alzira, 11 de setembre de 2015

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari