Els kakis de Carlet, referent internacional

Prop de 7.000 quilos de kaki Persimon Bouquet parteixen hui des de Carlet amb destinació a Rungis (París), fent una primera escala en Saint Charles (Perpignan). 

Huit palets que realitzaran el seu primer viatge en el contenidor passiu intel·ligent que la solució SmartEcoReefer desenvolupada per la companyia INPROUS-PRS, posa al servei del sector agroalimentari, en una prova pilot en la qual participen Anecoop i la seua cooperativa sòcia Sant Bernat de Carlet amb el suport del projecte europeu TRAILS. 

Amb la seua participació en aquesta iniciativa, Anecoop i els seus socis continuen fent passos dins d’estratègia de sostenibilitat. 

En l’actualitat, el sector logístic s’enfronta a nombrosos reptes per a optimitzar el transport de productes peribles, entre els quals destaca el manteniment de la temperatura i la dependència del subministrament d’energia al llarg del trajecte. 

L’impacte anual dels contenidors de refrigeració convencionals en les operacions de import/export cap a i des de la Unió Europea a Àfrica i Orient Mitjà, se situen en els 600 milions de tones de CO2 emeses a l’atmosfera i un consum de 1,2 bilions de kWh, a causa del consum d’energia de la unitat de refrigeració. 

D’altra banda, el desaprofitament alimentari de la UE aconsegueix els 80 milions de tones, la qual cosa equival a 160 kg/persona a l’any, amb un cost de 143.000 milions d’euros. Això es deu a la poca fiabilitat de la cadena de fred convencional, la qual cosa equival a una insuficient qualitat de conservació en transports de llarga distància de productes altament peribles. 

En aquest sentit, l’objectiu de la solució SmartEcoReefer adoptada és precisament posar a la disposició del sector una solució tecnològica integral que garantisca al client els serveis adequats per a la logística en temperatura controlada. 

Els partners logístics d’aquest pilot organitzat pels membres del projecte TRAILS i el GRUP ANECOOP són Transports SALVA, l’empresa ferroviària NOVATRANS i per a l’última milla en Paris, Transports MESGUEN. 

Comenta la notícia