Els manxecs de Mislata celebren el seu concurs de gaspatxos, pisto i ajoarriero

L’associació de Castella-la Manxa celebra la seua XIV Setmana Cultural que culminarà amb la coronació de la Dulcinea

L’Associació de Castella-la Manxa de Mislata es troba en plena celebració de la seua setmana cultural. Des de dilluns passat, els manxecs i tota la ciutadania estan gaudint de les moltes cites que reuneix la seua programació, com a activitats infantils, representacions de teatre, actuacions musicals del grup Aldonza -pertanyent a l’associació- o una exposició de vestits regionals.

Un dels actes més multitudinaris i més emblemàtics de la setmana cultural dels manxecs és el tradicional concurs de gaspatxo manxec, al que fa uns anys es va afegir també el de ajoarriero i el de pisto. Els elaboren els propis integrants de l’associació i posteriorment són degustats en un sopar que ahir es va celebrar en el centre municipal del carrer Maestro Palau i a la qual van assistir més d’un centenar de comensals.

Com els valencians amb la paella, cada manxec té la seua forma de cuinar el gaspatxo típic de la seua terra. Per aquest motiu ahir els haguera de tots els gustos, més o menys caldosos, amb trossos de coca de diferents grandàries i amb diferents sabors, però tots ells evocaven els seus records de les seues terres d’origen. Per a acompanyar la degustació del gaspatxo, l’organització va disposar un bon vi manxec, i d’entrant, unes bones racions de pisto i ajoarriero.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va participar com de costum en la clàssica cita de l’associació de Castella-la Manxa i va anar l’encarregat, al costat del president de l’entitat, Emiliano Segura, de lliurar els premis als guanyadors de cadascuna de les disciplines del concurs.

La setmana cultural acabarà el dissabte 24 de novembre amb l’acte més important, la coronació de la Dulcinea i el nomenament de la seua nova dama d’honor, que se celebrarà en el Centre Cultural de Mislata a partir de les 18 hores. En l’acte s’homenatjarà a la província de Conca, a la qual enguany van dedicades les jornades.

Deixa el teu comentari