Els monitors i monitores de Quart de Nit es formen en el taller “Gestió emocional en temps d’oci”

L’equip psicològic de l’Ajuntament de Quart de Poblet dóna eines als i les joves per a adaptar les seues activitats a les noves circumstàncies

La crisi sanitària està generant un canvi en la vida de tota la ciutadania pel que fa a la seua socialització i a les activitats del temps lliure, una realitat que afecta encara més a la infància i a la joventut. Davant aquesta nova situació, l’Ajuntament de Quart de Poblet està duent a terme diferents actuacions per a acompanyar, formar i ajudar els xicotets, xicotetes i joves a adaptar-se i fer front a aquests reptes.

Fruit d’aquest compromís, sorgeixen els tallers de “Gestió emocional en temps d’oci”, que imparteix l’equip psicològic de l’Ajuntament. En aquesta ocasió, es va realitzar una sessió destinada a les dotze monitores i monitors del programa Quart de *Nit per a dotar-los d’eines que puguen emprar en el disseny d’activitats i tallers que afavorisquen el desenvolupament socioemocional en el temps lliure dels i les adolescents del municipi.

La metodologia va estar dividida en una part dialògica i vivencial, en la qual la psicòloga els anava explicant la teoria amb exemples que anaven experimentant en el moment sobre elles mateixes; i en una part més lúdica, en la qual es van realitzar pràctiques de jocs, per als quals es van usar el cos, la mímica i la música sobre els conceptes que s’havien treballat prèviament.

A través d’aquesta dinàmica, les monitores i monitors van poder connectar amb la fluïdesa de les emocions, amb el cos, amb la importància de la corregulació i el moviment, i es van crear espais i activitats emocionalment segures.

Des de l’equip psicològic s’ha recordat que en l’adolescència la vida està fora de casa i del nucli familiar, sent el moment en el qual es busca la pròpia identitat i es tracta de trencar amb el que s’estableix. Amb les restriccions imposades a causa de la pandèmia, això s’ha vist tremendament condicionat i està resultant imprescindible tornar a crear espais, activitats i propostes diferents que s’ajusten a les noves limitacions.

A més, el Consistori també ha posat en marxa diferents programes per a treballar amb els i les menors qüestions emocionals i psicològiques per a afrontar l’ansietat i altres conseqüències causades per la pandèmia global.

Deixa el teu comentari