Els municipis de l’Horta Sud acorden no celebrar festes patronals aquest estiu

Els municipis sí que estudien fórmules per a poder organitzar activitats durant els dies assenyalats amb controls d’accés i distància de seguretat però descarten celebrar unes festes amb format tradicional.

Els municipis de la comarca van acordar en l’última reunió de la Mesa de *Diàleg *Units *per L’Horta *Sud de la *Mancomunitat de l’Horta *Sud celebrada ahir no celebrar festes patronals aquest estiu. Els municipis sí que estudien fórmules per a poder organitzar durant els dies assenyalats algunes activitats amb controls d’accés i distància de seguretat però descarten celebrar unes festes en format tradicional.
En la reunió, tots els responsables dels municipis van coincidir que es troben treballant per a poder oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com a xiquets o joves que puga compensar d’alguna manera l’absència d’unes festes patronals tradicionals. Encara que van reconéixer que el percentatge de persones vacunades per a l’estiu, quan se celebren la majoria de les festes a la comarca, siga considerable i això puga portar al fet que es relaxen algunes mesures, els municipis són conscients que aquest estiu caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris.

Piscines i escoles d’estiu
A més de les festes patronals, en la Mesa de Diàleg Units per l’Horta Sud també es va parlar de la celebració d’escoles d’estiu i de l’obertura de les piscines municipals. En els dos casos, la majoria dels municipis van coincidir que sí que tenen previst realitzar escoles d’estiu el mes vinent de juliol i que també estan preparant les seues piscines d’estiu per a poder obrir-les pròximament seguint els protocols sanitaris corresponents.
Finalment, tant la presidenta com el vicepresident de la Mancomunitat de l’Horta Sud Eva Sanz i José Cabanes van traslladar als representants municipals de la comarca la inquietud en el departament de salut corresponent a l’Horta Sud pel lleuger repunt de casos de contagi en la zona. Tant Sanz com Cabanes van traslladar la necessitat de continuar llançant missatges a la ciutadania a través dels canals de comunicació dels ajuntaments per a demanar un últim esforç als seus veïns i veïnes per a complir amb les mesures sanitàries.
Per a la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, l’acord de no celebrar festes ha de servir com a missatge per a la ciutadania que això “no ha acabat encara”. “És veritat que veiem la llum al final del túnel. La vacunació avança però ara necessitem de tots i totes un últim esforç per a per fi acabar amb la pandèmia. Si ens relaxem ara ens costarà més”, comentava Sanz.

Deixa el teu comentari